Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΜΑΝΟΥΑΛΙΑ

Στα «πράσα» πιάστηκε η συμμορία που έκλεβε μανουάλια από τις εκκλησίες
 
 
Στα «πράσα» πιάστηκε η συμμορία που έκλεβε μανουάλια από τις εκκλησίες
 

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν 3 νεαροί οι οποίοι χτυπούσαν ιερούς ναούς σε διάφορες περιοχές, όχι για να κλέψουν τα παγκάρια αλλά για να αρπάξουν τα μανουάλια, τα οποία αφού τα φόρτωναν σε φορτηγάκι, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές και τα πωλούσαν.
Στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι άνδρες της αστυνομίας εντόπισαν ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες και  το ακινητοποίησαν για να το ελέγξουν έξω από το Καρπενήσι.
Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός μεταλλικών αντικειμένων, βάρους (400) περίπου κιλών και (12) αποσυναρμολογημένα και ελαφρώς κατεστραμμένα μανουάλια εκκλησιών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι δράστες είχαν αφαιρέσει τα μεταλλικά αντικείμενα από δημοτικό κτήριο στο Κρίκελλο Ευρυτανίας και ανήκουν σε 63χρονο ημεδαπό, ο οποίος τα αναγνώρισε και του αποδόθηκαν. Επίσης τα δύο κλαπέντα μανουάλια τα είχαν αφαιρέσει από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περδικόβρυσης Ναυπακτίας και τα υπόλοιπα δέκα από Ιερούς Ναούς σε περιοχές της Ναυπάκτου.
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δραστών στη διάπραξη και άλλων παρόμοιων πράξεων.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το πρωί, μετά από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου και η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου