Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ


Νόθευε τη βενζίνη με πετρέλαιο θέρμανσης!

 

 

Νόθευε τη βενζίνη με πετρέλαιο θέρμανσης!
 
Απίστευτη κομπίνα σε πρατήριο υγρών καυσίμων
Απίστευτη κομπίνα με νοθευμένα καύσιμα είχε στήσει πρατήριο υγρών καύσιμων στο Ηράκλειο, από την οποία μάλιστα προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων βρίσκονται στη φάση της αποζημίωσης.
Το πρατήριο, το οποίο είχε μάλιστα τη φήμη του «φτηνού» σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατα οικονομικά πρόστιμα, αλλά και οφείλει να αποκαταστήσει τις ζημιές σε όλα τα αυτοκίνητα, που από το νοθευμένο καύσιμο έμεναν στη μέση του δρόμου.
Η νοθεία γινόταν από το συγκεκριμένο ιδιοκτήτη με την ανάμειξη βενζίνης με πετρέλαιο θέρμανσης. Η αποκάλυψη μάλιστα έγινε εντελώς συμπτωματικά, όταν ο υπάλληλος του πρατηρίου έριξε από λάθος την ποσότητα του πετρελαίου στη δεξαμενή με τη λιγότερη ποσότητα βενζίνης (και όχι τη γεμάτη) με αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες στα αυτοκίνητα που εφοδιάσθηκαν.
Ακολούθησε άμεση παρέμβαση μετά από τις καταγγελίες τόσο του Συλλόγου Βενζινοπωλών όσο και του ΣΔΟΕ, ενώ τα δείγματα που λήφθηκαν στάλθηκαν για εξέταση στο Χημείο του Πειραιά απ' όπου τα αποτελέσματα αναμένονται σε έξι μήνες!
Η προκλητική μάλιστα αυτή καθυστέρηση (δίνει έντεχνα στον ελεγχόμενο το χρονικό περιθώριο να αλλάξει την μορφή εταιρείας του πρατηρίου και να λειτουργήσει με νέα μορφή αποφεύγοντας το κλείσιμο που προβλέπει ο νόμος) ανάγκασε το Σύλλογο του Ηρακλείου να ζητήσει επισήμως την επαναλειτουργία του Χημείου Ηρακλείου.
Η συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, δεν είναι η μοναδική στο Ηράκλειο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν
δύο ακόμα περιπτώσεις πρατηρίων, τουλάχιστον, για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες νοθείας. Οι καταγγελίες συνολικά αφορούν νοθεία τόσο σε αμόλυβδη, όσο και σε πετρέλαιο, αλλά και βιοαιθανόλη.
Επίσημα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων τονίζει ότι για οποιαδήποτε περίπτωση είτε νοθείας, είτε προσπάθειας για μη εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος και οι κυρώσεις άμεσες και αυστηρότατες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου