Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΑ

Αμετανόητη για τους βασανισμούς Ιρακινών, η Αμερικανίδα δεσμοφύλακας
 
 
Αμετανόητη για τους βασανισμούς Ιρακινών, η Αμερικανίδα δεσμοφύλακας

Πριν από χρόνια, η Λίντι Ίνγκλαντ βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης γιατί συμμετείχε σε βασανιστήρια Ιρακινών κρατουμένων στην φυλακή Άμπου Γράιμπ του Ιράκ.
Όπως δήλωσε όμως, και παρά την διεθνή κατακραυγή και τα χρόνια που πέρασαν, η ίδια δεν αισθάνεται καμμία συμπόνια για όσα έκανε.
Η 29χρονη Ίνγκλαντ, που αποτάχθηκε από το στρατό αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλε Ιρακινούς κρατουμένους, έδωσε συνέντευξη στην διαδικτυακή εφημερίδα The Daily λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία 16 Αφγανών πολιτών από έναν Αμερικανό στρατιώτη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, το γεγονός αυτό μπορεί να έχει στο Αφγανιστάν τις ίδιες συνέπειες που είχε και το σκάνδαλο Άμπου Γράιμπ στον πόλεμο του Ιράκ.
Στη συνέντευξη αυτή η Ίνγκλαντ, που είναι άνεργη, ανύπαντρη μητέρα και ζει με τους γονείς της στη Δυτική Βιρτζίνια, εμφανίζεται πικραμένη και χωρίς καμία τύψη για τις πράξεις της. «Δεν ήταν αθώοι. Προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν και θέλουν να τους ζητήσουμε συγγνώμη; Είναι σαν να ζητάω συγγνώμη από τον εχθρό», τόνισε, αναφερόμενη στους Ιρακινούς κρατουμένους.
Το 2004, η φωτογραφία της 22χρονης τότε στρατιωτίνας που χαμογελούσε μπροστά σε έναν γυμνό Ιρακινό δεμένο με λαιμαριά, είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Σε άλλες φωτογραφίες εικονιζόταν ανέκφραστη μαζί με κρατούμενους που τους απειλούσαν σκύλοι ή στοιβαγμένους τον ένα πάνω στον άλλο, σαν αντικείμενα.
Η Ίνγκλαντ, που δηλώνει ότι της λείπει ο στρατός, είπε ότι έχει στείλει παντού το βιογραφικό της για να βρει δουλειά αλλά δεν της προσλαμβάνουν ούτε τα φαστ-φουντ, λόγω του ποινικού της μητρώου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου