Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ


Πήγε στο δικαστήριο με τα κλεμμένα παπούτσια!  


Πήγε στο δικαστήριο με τα κλεμμένα παπούτσια!

Ο φόβος και ο τρόμος είχε γίνει σπείρα Ρουμάνων - Οι δύο από τους τρεις οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της Δικαιοσύνης
Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Πήγε να δικαστεί με κλεμμένα παπούτσια και την ... πάτησε, αφού ο μάρτυρας τα αναγνώρισε ως αυτά που του είχαν κλέψει από το σπίτι του ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα. "Με διέλυσαν. Μπήκαν στο σπίτι μου και τα πήραν όλα. Ακόμα και τα παπούτσια που έκλεψαν, τα φοράει τώρα" είπε εξοργισμένος ο μάρτυρας, δείχνοντας με το δάκτυλο του τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων για τη διάπραξη δεκάδων κλοπών σε πολλά χωριά της επαρχίας Πεδιάδος, ζωοκλοπή και ζωοκτονία. Ήταν τέτοια η σκηνή που το ακροατήριο ξέσπασε σε γέλια, ενώ δεν έλειψε η ...καζούρα.

Και μπορεί ο κατηγορούμενος να ψέλισε ότι τα παπούτσια ήταν δικά του, όμως κατά διαβολική σύμπτωση συνέπεσε να φοράει το ίδιο νούμερο με τον μάρτυρα, ο οποίος ήταν αρκετά πιο μεγαλόσωμος από τον λεπτοκαμωμένο Ρουμάνο.

Η δράση των δύο Ρουμάνων - ο τρίτος της παρέας διαφεύγει - είχε γίνει τρόμος στο Καστέλλι, στον Θραψανό, στην Αγία Παρασκευή, στο Σγουροκεφάλι, στην Επισκοπή, στην Παναγιά.

Πολλοί ήταν χθες οι παθόντες που βρέθηκαν στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ηρακλείου, κλαίγοντας τον ... πόνο τους από τα καμώματα της σπείρας. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός φανοποιού από την Επισκοπή, ο οποίος έπαθε τεράστια ζημιά, περίπου 40.000 ευρώ, αφού οι δράστες του "άδειασαν" το μαγαζί. Στην περίπτωση άλλου παθόντα η ζημιά ήταν 20.000 ευρώ, σε ένα τρίτο αφαίρεσαν κλοπιμαία, ύψους 10.000 ευρώ και πάει λέγοντας.

Εκτιμάται ότι η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ, εντούτοις στην κατοχή των δύο Ρουμάνων βρέθηκαν ελάχιστα από αυτά. Εικάζεται ότι οι δράστες τα "έσπρωχναν" με τα πλοία της γραμμής εκτός Κρήτης. Κυρίως έκλεβαν ηλεκτρικά και οικοδομικά εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές, δεν έλεγαν όμως όχι σε ρούχα, παπούτσια και άλλα είδη.

Επιπλέον οι δύο νεαροί κατηγορούνται για τη διάπραξη μίας ζωοκλοπής αλλά και μίας ζωοκτονίας. Να σημειωθεί ότι προανακριτικά ο ένας είχε ομολογήσει όλες τις πράξεις, χθες ωστόσο στο δικαστήριο αρνήθηκε τις κλοπές και την ζωοκλοπή, αναλαμβάνοντας μόνο την ευθύνη της ζωοκτονίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με τους παθόντες να είναι καταπέλτης, τα περιθώρια των συνηγόρων υπεράσπισης, Βαγγέλη Στρατουδάκη και Κώστα Φανουράκη, ήταν μάλλον περιορισμένα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο Ρουμάνους σε ποινή κάθειρξης (κατά συγχώνευση) 13,5 ετών και έτσι αμφότεροι οδηγήθηκαν πίσω στην φυλακή. "Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μία ηθική δικαίωση αλλά εμάς ποιος θα μας αποζημιώσει; Ένα αυτοκίνητο έχει όλο και όλο στην ιδιοκτησία του ο ένας, ποιος θα πρωτοπάρει και τι;" σχολίαζε φεύγοντας από τα δικαστήρια ένας από τους παθόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου