Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ


 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΓΟΓΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... 

 

Σε μία προκλητικότατη δήλωση προέβη  η Τουρκία η οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, υποστηρίζει ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο δηλαδή των Ολυμπιακών Αγώνων, της ανήκει και θα πρέπει να της επιστραφεί...
Τα παραπάνω υποστήριξε από το Λονδίνο ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ.Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρόγκ.
Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση από την Αττάλεια, υπάρχει ένα βουνό με το όνομα Όλυμπος, στην περιοχή της αρχαίας Λυκίας, όπου το έδαφος πυρρακτώνεται με φυσικούς τρόπους, λόγω ύπαρξης μεθανίου στο υπέδαφος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, αυτή είναι η περιοχή που αποτελεί την αρχική πηγή της Ολυμπιακής Φλόγας που καίει στην Ολυμπία.
Προφανώς οι Τούρκοι ανακάλυψαν δική τους εκδοχή στο μύθο της κλοπής της φωτιάς του Δία, από τον Προμηθέα.
Μάλιστα, ο υπουργός της Τουρκίας για την Νεολαία και τον Αθλητισμό,Σουατ Κίλιτς, σε συνένετευξη Τύπου την Τετάρτη 01/08/12 από το Λονδίνο, μίλησε για τη συνάντηση Ερντογάν- Ρογκ και έκανε και ειδική αναφορά στο αίτημα τους για την '' επιστροφή '' της Φλόγας στη '' γενέτειρα '' της την Τουρκία.
'' Ο πρωθυπουργός εξήγησε στον Ζακ Ρογκ ότι η Τουρκία είναι η ρίζα της Ολυμπιακής Φλόγας και ότι τη θέλουμε πίσω στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης ότι, ότι ο ίδιος ο Ζακ Ρογκ και τα μέλη της ΔΟΕ έχουν δικαίωμα να φέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στις ρίζες της. Η Ανατολία περιμένει τη Φλόγα της'', είπε προκλητικά.
Να σημειώσουμε ότι αντιπροσωπεία της Τουρκίας βρίσκεται στο Λονδίνο , καθώς μαζί με τη Μαδρίτη και το Τόκιο διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.
Άραγε κανείς από το επίσημο ελληνικό κράτος , τη ΔΟΕ, ή την ΕΟΕ δεν θα απαντήσει στις προκλήσεις των Τούρκων ; Εκτός, αν και πάλι, οι Τούρκοι μας έπιασαν στον ύπνο. Περιμένουμε, όπως και να' χει κάποια αντίδραση. Άμεσα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου