Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΩΓΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙ GOUDA


Ανάκληση τυριού από την Carrefour Μαρινόπουλος 
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι
Την άμεση ανάκληση/ απόσυρση τυριού Γκούντα Ολλανδίας από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, καθώς διαπιστώθηκε παρουσία ευρωτίασης.
Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών με προσκόμιση δείγματος, οι οποίες αφορούσαν τυρί Γκούντα Ολλανδίας, με την εμπορική ονομασία Mini Carrefour Kids, με ημερομηνία ανάλωσης 2/3/2012, σε διχτάκι των έξι τεμαχίων, των 20 γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Ολλανδία (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης Ζ 0507) και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, 'Αλιμος), σε ορισμένα εκ των οποίων διαπιστώθηκε επιφανειακή ευρωτίαση.
Κατά τη διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών σε διαφορετικά σημεία διάθεσης, σε διαφορετικές περιοχές από αυτή της καταγγελίας του ανωτέρω προϊόντος, διαπιστώθηκε παρουσία ευρωτίασης και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών ανάλωσης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα, με ημερομηνίες λήξης 2/3/2012 και 17/5/2012.
Κατά συνέπεια, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου