Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ VODAFONE


Vodafone: Βγάζει τα λεφτά της έξω από την Ελλάδα "κάθε απόγευμα"Σε μεταφορά των χρημάτων της από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες προχωρά η Vodafone σε καθημερινή βάση, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Halford, σημείωσε πως «κάθε απόγευμα» τα λεφτά από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα και άλλες αγορές μεταφέρονται στη Βρετανία, καθώς η εταιρεία φοβάται τις επιπτώσεις της κρίσης χρέους.


Παράλληλα, ο Halford φέρεται να συμπλήρωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τιμολόγησης σε διαφορετικό νόμισμα, εάν χρειαστεί.


Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι προ λίγων εβδομάδων η Vodafone επένδυσε ποσό 168,5 εκατ. ευρώ για επέκταση της άδειάς της στην Ελλάδα.


Σημειώνεται πως αυτή την εβδομάδα
η Vodafone Group εγκατέλειψε τις προσπάθειες συγχώνευσης με τη Wind Hellas, καθώς οι μέτοχοι των δύο εταιρειών εκτίμησαν ότι πολύ δύσκολα θα έδιναν οι Βρυξέλλες το πράσινο φως για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Τί απαντά η Vodafone

Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων, η Vodafone Ελλάδας διευκρινίζει ότι: "Για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο Όμιλος Vodafone εφαρμόζει στο πλαίσιο της λειτουργίας του, ως συνήθη πρακτική παγκοσμίως, σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, στην Ασία, και στην Αφρική, τη διαχείριση των διαθεσίμων μετρητών σε κεντρικό επίπεδο. Η σχετική πρακτική ουδεμία σχέση έχει με τις οικονομικές συνθήκες της Ευρώπης ή της Ελλάδας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου