Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ




Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας έπειτα από καταγγελία θύματος


Κύκλωμα σωματεμπόρων, που έφερναν στην Ελλάδα κοπέλες από τη Βουλγαρία με την υπόσχεση ότι θα τους εξασφάλιζαν δουλειά και στη συνέχεια τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται για λογαριασμό τους, εξαρθρώθηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ενώ αναζητούνται πέντε συνεργοί τους, εκ των οποίων δύο Έλληνες, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας και ένας υπήκοος Αλβανίας.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε προχθές το μεσημέρι, όταν 20χρονη από τη Βουλγαρία, θύμα της οργάνωσης, κατάφερε να διαφύγει από τον οίκο ανοχής όπου εξαναγκαζόταν να εργάζεται και κατέφυγε στην αστυνομία.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 20χρονη ήρθε στη χώρα μας μετά από υπόσχεση ενός εκ των συλληφθέντων, ότι θα την βοηθούσε να βρει νόμιμη εργασία.
Η κοπέλα εγκαταστάθηκε σε σπίτι όπου διέμενε ο δεύτερος από τους συλληφθέντες, όπου με χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας την ανάγκαζαν να εκδίδεται με άγνωστους πελάτες που αυτοί έβρισκαν, τόσο στο σπίτι αυτό, όσο και σε οίκους ανοχής.
Η 20χρονη φιλοξενείται σε ξενώνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέχρι τον ασφαλή επαναπατρισμό της, όπως η ίδια ζήτησε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου