Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ


Εφοριακός σε εισαγγελέα: Πρώην υφυπουργός Οικονομικών με πίεζε να μειώσω πρόστιμ

Εφοριακός σε εισαγγελέα: Πρώην υφυπουργός Οικονομικών με πίεζε να μειώσω πρόστιμο εταιρείας

Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσε η καταγγελία συνταξιούχου εφοριακού, ο οποίος είπε ότι πριν από λίγα χρόνια δέχθηκε παρέμβαση από πρώην υφυπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε θυγατρική εταιρεία πετρελαϊκού ομίλου για φορολογικές παραβάσεις, προκειμένου η επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου.
Σύμφωνα με την καταγγελία του συνταξιούχου εφοριακού, υπηρετώντας κατά το παρελθόν στη ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης είχε καταλογίσει πρόστιμα και προσαυξήσεις συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε παρεμβάσεις από το πολιτικό γραφείο του τότε υφυπουργό Οικονομικών αλλά και πολλούς συναδέλφων του, ώστε να μειώσει το πρόστιμο.
Οπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η μη συμμόρφωσή του στις υποδείξεις που δέχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να μετατεθεί από τη συγκεκριμένη ΦΑΕ.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόστιμο τελικά μειώθηκε σε 2 εκατ. ευρώ, η επιχείρηση πήρε επιστροφή φόρου 6,5 εκατ. ευρώ και η υπόθεση έκλεισε.
Τελικά ο εφοριακός προχώρησε σε αναφορά για την υπόθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τον περασμένο Νοέμβριο κι αφού συνταξιοδοτήθηκε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου