Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΑΪΔΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ

Αυτές είναι οι λησταρχίνες που νάρκωναν με χάπια ηλικιωμένους και τους έκλεβαν [εικόνες]


Αυτές είναι οι λησταρχίνες που νάρκωναν με χάπια ηλικιωμένους και τους έκλεβαν [εικόνες]

Το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο γυναίκες Ρομά, ηλικίας 33 και 41 ετών, για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απόπειρες ληστειών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, σύσταση συμμορίας και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Τ.Α. Ανω Λιοσίων, το τελευταίο τρίμηνο οι δύο γυναίκες εντόπιζαν ηλικιωμένους άνδρες οι οποίοι μέσω αγγελιών ζητούσαν γνωριμία, επικοινωνούσαν μαζί τους και πήγαιναν στις οικίες τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, και χωρίς να γίνονται αντιληπτές, έριχναν υπνωτικές ουσίες στον καφέ, χυμό ή νερό που έπιναν, με αποτέλεσμα οι παθόντες να χάνουν τις αισθήσεις τους. Στη συνέχεια, ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, βιβλιάρια τραπεζών, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα και αποχωρούσαν.
Η συγκεκριμένη πρακτική έθετε σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα και τη ζωή των θυμάτων τους, τα οποία ήταν ηλικιωμένα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Μάλιστα, σε όλες τις περιπτώσεις οι παθόντες παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες, ενώ κάποιοι από αυτούς νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία.
Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι με την ίδια μέθοδο οι συλληφθείσες έχουν διαπράξει οκτώ ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά χάπια, 11 κενά μπουκαλάκια, ένα πιστόλι κρότου, ένα κυνηγετικό τυφέκιο, 20 φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο γυναικών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τις:
1. ΛΑΖΑΡΟΥ Ειρήνη του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1981 στη Νίκαια.
2. ΛΑΖΑΡΟΥ Βαρβάρα του Ανδρέα και της Ευαγγελίας, που γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής των ανωτέρω και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου