Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ E.COLI


Ανάκληση των μολυσμένων προϊόντων διέταξε ο ΕΦΕΤ

Κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος από τη Γερμανία, μολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο E. coli O157, εντοπίστηκαν από ελέγχους του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, τα οποία διακινούνται από την εταιρεία Lidl.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά να μην τα καταναλώσουν.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Γιώργος Νυχάς, δήλωσε ότι το στέλεχος που εντοπίστηκε στα προϊόντα που διακινήθηκαν μέσω της Lidl δεν είναι το ίδιο με αυτό που εντοπίστηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είναι εξίσου επικίνδυνο.

Συγκεκριμένα πρόκειται: κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest» (βλέπε φωτό), που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH» (Westring 21, D-40721, Hilden) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011, και κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 gr, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση «Vion Convenience GmbH» (Postfach 1269 21, D-31502, Wunstorf) στην ελληνική εταιρεία «LIDL Hellas & ΣΙΑ Ο.Ε.». Το εν λόγω προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ....

    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΣΙΤΙΣΗΣ!ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ;;...
    ΤΥΡΙΑ,ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ!!

    ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και χρόνια φωνάζουμε να καταναλώνουμε Ελληνικά προϊόντα και από καταστήματα Ελληνικών συμφερόντων και κάποιοι μας λένε γραφικούς και ξενοφοβικούς.
    Αγοράζοντας Ελληνικά προϊόντα το χρήμα επιστρέφει στην τσέπη μας.
    Δυστυχώς αυτά τα καταστήματα πουλάνε οριακά κατάλληλα προϊόντα και εφαρμόζουν μια πολιτική όπου όσα προϊόντα είναι κοντά στις ημερομηνίες λήξης τα μεταφέρουν από το ράφι του Γερμανού στο ράφι του Έλληνα και του τούρκου !
    Είναι θλιβερό να βλέπεις ότι η συρρίκνωση των εισοδημάτων έχει κάνει πολύ κόσμο να τρέφεται με προϊόντα σκουπίδια με μόνο κριτήριο το κόστος ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή