Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.


Δυο ειδικοί φρουροί τραυματίες από τους καουμπόιδες των Ζωνιανών
- Πήγαν να κάνουν επιχείρηση σε χασισοφυτεία αλλά δέχθηκαν επίθεση με πέτρες
- Αυτοκίνητο παρέσυρε τον έναν από τους 2 τραυματίες
- Κόντρα μεταξύ αστυνομικών για το χαστούκι



Μνήμες του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος ξύπνησαν στα Ζωνιανά όπου φαίνεται οτι είναι κράτος εν κράτει και θεωρούνται μάλιστα έτσι όχι μόνο από τους κατοίκους τους αλλά και από εκείνους που οφείλουν να τηρούν το νόμο!

Όπως καταγγέλει το σωματείο ειδικών φρουρών άνδρες της δύναμης του ΤΑΕ Μυλοποτάμου ανακάλυψαν το βράδυ της Παρασκευής χασισοφυτεία μέσα στο χωριό των Ζωνιανών.

Το πρωί του Σαββάτου πήγαν να κάνουν την επιχείρηση αλλά ως φαίνεται είχε πέσει σύρμα και η χασισοφυτεία είχε καει...

Η πρωινή επιχείρηση, όπως καταγγέλουν οι ειδικοί φρουροί, έγινε παρουσία 2 αστυνομικών διευθυντών.

Όμως αυτό δεν είχε καμμία σημασία. Κάτοικοι του χωριού με αυτοκίνητα εμπόδισαν την είσοδό τους και τραυμάτισαν 2 ειδικούς φρουρούς. Επίσης, άλλος κάτοικος με καλάσνικωφ απείλησε τους αστυνομικούς.

Οπως ήταν φυσικό, αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον ένοπλο. Oμως, διατάχθηκαν να αποχωρήσουν. Οπως μάλιστα καταγγέλουν, Αστυνομικός Διευθυντής χαστούκισε αξιωματικό για να τον αποτρέψει να κάνει την σύλληψη.

Πάντως, σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός διευθυντής χειροδίκησε κατα του αξιωματικού επειδή ο δεύτερος πανικοβλήθηκε βλεποντας το όπλο. "Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, Αστυνομικός Διευθυντής χειροδίκησε κατά Υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι αδυνατούσε να κατανοήσει και εκτελέσει τις εντολές του" αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οπως και να έχει πάντως, είναι ντροπή να υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές για το ίδιο περιστατικό.

Τελικά, η επιχείρηση έκλεισε με 2 αστυνομικούς τραυματίες, μια χασισοφυτεία που δεν υπήρξε ποτε και μια εικόνα για εκείνους που κατέχουν υψηλά αξιώματα στην ΕΛ.ΑΣ καθόλου κολακευτική!

Ιδιαίτερα σε μια περιοχή σαν τα Ζωνιανά όπου συνάδελφός τους έχει τραυματισθεί σοβαρά από σφαίρες κακοποιών και 4 χρόνια μετά δεν έχει συνέλθει.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου