Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Δεν έχουν τελειωμό τα σκάνδαλα στο ΙΚΑ Ηρακλείου... Δύο εβδομάδες μετά την παιδίατρο που, πρωτόδικα, καταδικάστηκε για παθητική δωροδοκία, άλλο ένα περιστατικό έρχεται να ταράξει το ΙΚΑ. Αυτή τη φορά, το νέο σκάνδαλο έχει να κάνει με ... τις μαντικές ικανότητες δύο γιατρών!

Διάγνωση ... εξ αποστάσεως έκαναν δύο γιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με καταγγελία η οποία επιβεβαιώθηκε από τη διεύθυνση του ΙΚΑ. Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν, οι γιατροί προσκόμιζαν έντυπα, προκειμένου να τους αποδοθούν δαπάνες ιατρικής επίσκεψης. Μόνο που οι ασθενείς τους οποίους οι γιατροί φέρονταν να έχουν εξετάσει ... δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ το ιατρείο στο ΙΚΑ!

Οι γιατροί κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στη διεύθυνση του ΙΚΑ Ηρακλείου και - ούτε λίγο, ούτε πολύ - ισχυρίστηκαν ότι γνώριζαν τους ασθενείς και τις περιπτώσεις τους κι έτσι μπορούσαν να κάνουν διάγνωση ... εξ αποστάσεως!

Η διεύθυνση του ΙΚΑ διέκοψε επί τόπου τη συνεργασία με τους δύο συγκεκριμένους γιατρούς, ενώ εξετάζουν, με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά, όλες τις περιπτώσεις των γιατρών, που μπορεί να ακολουθούν ή να ακολούθησαν την ίδια τακτική.

 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου