Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΝΙΕΣ ΓΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

xara1xara3


xara2



Πάρκα παγίδες για τα μικρά παιδιά στο Ηράκλειο 

Oι γονείς ζητούν από τον δήμο να μεριμνήσει ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και οι υποδομές στους δημόσιους χώρους αναψυχής του Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν ασφαλείς για τους ίδιους και τα παιδιά τους, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά δεν μπορούν να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση των ιδιωτικών παιδότοπων.
Σε παγίδες για μικρά παιδιά έχουν μετατραπεί πολλές παιδικές χαρές και πάρκα στο Ηράκλειο, εξαιτίας της εγκατάλειψης και της ελλιπούς συντήρησης. Καθημερινά, οι γονείς που πηγαίνουν τα παιδιά τους στους δημόσιους χώρους προκειμένου να παίξουν και να διασκεδάσουν χωρίς να χρειαστεί οι ίδιοι να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουν τους ιδιωτικούς χώρους, έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες ντροπής, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των μικρών παιδιών τους.
Σκουριασμένα παιχνίδια, πολλές φορές ρημαγμένα από το πέρασμα του χρόνου και την ανύπαρκτη συντήρηση βρίσκονται στη διάθεση των Ηρακλειωτών, με συνέπεια τα γέλια και οι χαρούμενες παιδικές φωνές να μην απέχουν και πολύ από τον εφιάλτη. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα παλαιότερα πάρκα του Ηρακλείου, σε κεντρικά σημεία της πόλης αλλά και σε προάστια, τα οποία κυριολεκτικά έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του Prismanews.gr από το πάρκο του Γεωργιάδη, στην καρδιά της πόλης εκεί όπου καθημερινά δεκάδες γονείς πηγαίνουν με τα παιδιά τους για να περάσουν λίγες στιγμές χαράς και διασκέδασης.
Στις κούνιες αλλά και στον υπόλοιπο εξοπλισμό της παιδικής χαράς που λειτουργεί στο συγκεκριμένο πάρκο οι φθορές είναι εμφανείς, ενώ τα παιδιά είναι αναγκασμένα να παίζουν δίπλα σε σκουριασμένα σίδερα με ότι αυτό συνεπάγεται. Αγανακτισμένοι οι γονείς ζητούν από τον δήμο να μεριμνήσει ώστε να βελτιωθεί η εικόνα και οι υποδομές στους δημόσιους χώρους αναψυχής του Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν ασφαλείς για τους ίδιους και τα παιδιά τους, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά δεν μπορούν να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση των ιδιωτικών παιδότοπων. 
Το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι χώροι είναι εκτεθιμένοι στα στοιχεία της φύσης, θα έπρεπε να έχει ενεργοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να συντηρούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να παραμένουν ασφαλείς για μικρούς και μεγάλους, όπως γίνεται με τις παιδικές χαρές που έχουν δημιουργηθεί από τη δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια σε περιοχές όπως η πλατεία Νικαίας και η Λεβήνου όπου πραγματικά η κατάσταση είναι εξαιρετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου