Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΝΤΥΣΤΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΣΤΟ ΧΑΚΙ ΤΩΡΑ !!!

       




Αναβολή - απαλλαγή για τον σεφ Σκαρμούτσο - 3 μέρες η θητεία του


Μεγάλα ερωτηματικά  έχει προκαλέσει μέσα στο στράτευμα  η υπόθεση της διακοπής στράτευσης και 2ετούς αναβολής που πήρε, 3 μέρες μετά την κατάταξή του στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Λαμίας, ο 43χρονος γνωστός ''τηλεοπτικός'' σεφ  Δημήτρης Σκαρμούτσος , που αναδεικνύει σήμερα το OnAlert.

Το σημείο στο οποίο εστιάζουν τα - όχι και τόσο ...κολακευτικά - σχόλια  είναι το εύρος της αναβολής που πήρε ένας  - όπως δείχνουν όλα όσα βλέπουμε στην TV - νορμάλ άνθρωπος, αλλά και το ότι με την λήξη της αναβολής ο εν λόγω Ελληνας πολίτης δεν θα έχει πια υποχρέωση στράτευσης αφού πλέον θα είναι 45 ετών και δεν θα τον ''πιάνει''ο νόμος!

''Έτσι γλυκά'', που είναι και ο τίτλος του βιβλίου του με συνταγές γλυκών!

 Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές :

Ο  σεφ, λοιπόν, εκλήθη εσπευσμένα να υπηρετήσει (ως ανυπότακτος,όπως γράφτηκε) τον Σεπτέμβριο.Λίγο πριν παρουσιαστεί στην Λαμία, ζήτησε και πήρε  αναβολή  για έκτακτους κοινωνικούς λόγους - βάσει του νόμου -και  ορίστηκε ότι θα έπρεπε να καταταγεί οριστικά και τελικά στις 12 Νοεμβρίου.

Πράγματι παρουσιάστηκε πάλι στις 12 Νοεμβρίου στο ΚΕΝ Λαμίας,όπου όμως  έμεινε μόνο τρεις (3) ημέρες και εν συνεχεία, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες , παραπέμφθηκε σε Επιτροπή Ιατρών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου  Λάρισας , η οποία του έδωσε αναβολή 2 ετών. Από το τι πάσχει ο εν λόγω πολίτης ούτε το ξέρουμε ούτε μας νοιάζει. Ευτυχώς όμως  δεν φαίνεται να  είναι κάτι σοβαρό διότι την παραμονή της κατάταξής του σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι που εργάζεται, δεν είπε τίποτε περί κάποιου προβλήματος- αντίθετα είπε ότι θα κάτσει στο στρατό 45 ημέρες και το υπόλοιπο ( 6μηνο) θα το πληρώσει- ''και δεν είναι λίγα τα χρήματα '' είναι το νόημα αυτών που είπε για το κόστος.Το αν  προβλέπει ρητώς ο νόμος 2ετή αναβολή για την πάθησή του  δεν το ξέρουμε.Κάπου θα πατάει,όμως.   Αυτό που ξέρουμε όμως είναι το πόσο αυτό ενόχλησε πολλούς στρατιωτικούς ( και  νεοσύλλεκτους στο ΚΕΝ Λαμίας) που σχολίαζαν αρνητικά ''το μήνυμα'' που περνούσε με αυτό τον τρόπο :<<Να σκεφτείτε,μας είπε αξιωματικός,  ότι τις ίδιες ήμερες,  σε άλλο στρατευμένο νέο που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο στράτευμα, η Επιτροπή του 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης του έδωσε αναβολή λίγων μηνών!>>.
Άλλος δε πρόσθεσε : <<Πως πρόλαβαν, χωρίς πολυήμερη παρακολούθηση, έλεγχο  και εν συνεχεία επανέλεγχο να δίνουν κατ ευθείαν 2 χρόνια;   η Επιτροπή του 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυτό; Δεν είδαν ότι σε 2 χρόνια αυτός ο υπόχρεος στράτευσης πολίτη θα  ''χαθεί''  για το στράτευμα, και μάλιστα χωρίς να πληρώσει ούτε ...ευρώ; Αυτή είναι  -πραγματική -  ισότητα απέναντι στον νόμο;  >>.

Πράγματι αν όλα σε σχέση με την ηλικία του εν λόγω   πολίτη είναι έτσι όπως τα σχολιάζουν αξιωματικοί, τότε με το που γίνεται 45 ετών, ο Δ. Σκαρμούτσος  παύει να έχει υποχρέωση στράτευσης. Δηλαδή ούτε  ντύνεται ''στο χακί''  ούτε  πληρώνει και τίποτα! Ενώ αν έμενε τώρα θα στρατευόταν για να κάνει την βασική εκπαίδευση - αχρείαστη να είναι- αλλά θα πλήρωνε περίπου 6.000 ευρώ για να πληρωθεί για το διάστημα αυτό ένας Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) που θεωρητικά  ( και για να το πούμε απλά και λαϊκά) θα τον ''αντικαθιστούσε''!
Αξίζει άλλη μια  επισήμανση σε μια ...λεπτομέρεια : Σύμφωνα με όσα  είχε πει  ο ίδιος πριν στρατευθεί στο κανάλι που εργάζεται τώρα (Μεγκα), ως κάτοικος εξωτερικού θα έπρεπε να υπηρετήσει 6 μήνες. Αυτό όμως αμφισβειτείται - θεωρητικώς - από κάποιους που ξέρουν την νομοθεσία της στρατολογίας : Διότι ,λένε, αν σε ένα έτος μετά τη επιστροφή σου  από το εξωτερικό, μείνεις πάνω από 6 μήνες  στην Ελλάδα,τότε χάνεις την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου εξωτερικού και υποχρεούται πλήρους θητείας.Και αν δεν παρουσιασθείς, τότε κρίνεται ανυπότακτος. Έχεις δηλαδή ποινικές ευθύνες.Κάποιοι λοιπόν υποστηρίζουν ότι υπάρχει προς εξέταση και αυτό το σκέλος. Είναι σε αυτή την κατηγορία ο κ. Σκαρμούτσος; Οι υπηρεσίες έχουν τον λόγο...
 Βεβαίως όλα αυτά - τα περί ανυποταξίας - αντιμετωπίζονται σε στρατοδικείο όπου ο θιγόμενος προβάλει τα υπερασπιστικά του επιχειρήματα  και αναλόγως αξιολογείται.Στην περίπτωση που κάποιος δικαστεί και καταδικαστεί γι αυτό,τότε έχει δυνατότητα το στρατοδικείο να αποφασίσει ή ''έκτιση'' κάποιας ποινής  με ''χακί'' ως πρόσθετη υπηρεσία ή εξαγορά της με περίπου 800 ευρώ το μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου