Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΑΔΙ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Και τελικά όλοι είναι αθώοι για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου. Αυτό αποφάσισε σήμερα το Δικαστήριο αναφορικά με τους εμπλεκόμενους στο πολύκροτο σκάνδαλο του 1999, δεκατρία χρόνια μετά την άσκηση ποινικών διώξεων που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Δημήτρης Απρογέρακας.

Επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές ακόμη και εφιοπλιστές που φέρονταν να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-φούσκες του 1999, αθώωθηκαν.
Το δικαστήριο έκρινε πώς δεν στοιχεοθετήθηκε η απάτη διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασαν την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑ την συγκεκριμένη περίοδο.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι οι αργοί ρυθμοί απονομής Δικαιοσύνης. Χρειάστηκαν 13 χρόνια, προκειμένου να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Υπενθυμίζεται, ότι την ανάκριση της υπόθεσης είχε αναλάβει η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, οι επιλογές της οποίας οδήγησαν στην καταδίκη της σε 12ετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Και αυτό διότι η ανακρίτρια κρίθηκε ένοχη ότι «δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999–2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη».
Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης. Έπειτα από έρευνα ο εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου