Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ HOL

hol



H HOL απέλυσε όλους τους εργαζόμενους στο τηλεφωνικό κέντρο. “Πρότεινε” επαναπρόσληψη με νέες συμβάσεις και μισθούς

460 εργαζόμενοι στο δρόμο…

Στην απόλυση όλων των εργαζομένων στο τηλεφωνικό της κέντρο προχώρησε η εταιρεία HOL.
Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες στις 2.30 το πρωί, άδειασαν τις εγκαταστάσεις, μαζεύοντας από υπολογιστές μέχρι και γραφεία και το πρωί ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως απολύονται ΟΛΟΙ, δημιουργείται καινούρια εταιρεία στην οποία τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μειωμένους μισθούς.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) καταγγέλλει την εργοδοσία στην HOL η οποία προχώρησε στην απόλυση όλων τον εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «είναι μια κίνηση που δείχνει πόσο στοχευμένες ήταν οι απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών συναδέλφων το προηγούμενο διάστημα. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν αντιδράσεις όταν θα καρατομούσαν τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων. Στις 2.30 το πρωί άδειασαν τις εγκαταστάσεις και ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους πως απολύονται. Τους έδωσαν μάλιστα και την δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται στην ίδια θέση και αντικείμενο σε νέα εταιρεία, ιδιοκτησίας της HOL, με 3μηνη σύμβαση και φυσικά μειωμένο μισθό.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.
Καλούμε τους συναδέλφους στην HOL να μη δεχτούν καμία μείωση του μισθού και των δικαιωμάτων τους, να μην υπογράψουν καμία απόλυση, να αγωνιστούν μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ έχοντας στο πλευρό τους και τους συναδέλφους του κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου