Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΤΡΕΜΕΙ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ !!

«Βαθύ λαρύγγι» στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ο Αντώνης Κάντας - Θέλει να επιστρέψει στο Δημόσιο τα 13,7 εκατ. δολ. της Σιγκαπούρης

«Βαθύ λαρύγγι» στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών ο Αντώνης Κάντας - Θέλει να επιστρέψει στο Δημόσιο τα 13,7 εκατ. δολ. της Σιγκαπούρης

Σε λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου αναμένεται να κατατεθούν σύμφωνα με τους συνηγόρους του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, τα 13,7 εκατ. δολ. που εντοπίστηκαν στο όνομά του σε τραπεζα της Σιγκαπούρης.
Ο λογαριασμός ανοίχθηκε ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο συνήγορός του Γιάννης Μαντζουράνης, ο Κάντας είναι έτοιμος να μιλήσει για όλους και για όλα στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή που έχει αναλάβει την υπόθεση των εξοπλιστικών. Κατά πληροφορίες το Νο2 στη Διεύθυνση Εξοπλισμών μετά το Γιάννη Σμπώκο επί Τσοχατζόπουλου, έχει συγκεκριμένα στοιχεία για τουλάχιστον 10 υποθέσεις εξοπλιστικών για τις οποίες δωροδοκήθηκε, ενώ θα δώσει και ονόματα εκπροσώπων εταιρειών.  

Οπως υποστήριξε ο κ. Μαντζουράνης, πρόθεση του εντολέα του  είναι να επιστρέψει τα 13,7 εκατ. δολ. καθώς και «άγνωστα επιπλέον ποσά» (σ.σ. πληροφορίες κάνουν λόγο για 2 εκατ. ευρώ).
Η απολογία του πρώην στελέχους του ΥΕΘΑ ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή συνεχίζεται την Τετάρτη.

Ο Αντώνης Κάντας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συνελήφθη την Παρασκευή μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής με αφορμή τον λογαριασμό που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη.
Ο επίμαχος λογαριασμός αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη δραστηριότητα και μέσω αυτού φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα από δύο off shore εταιρείες των οποίων νόμιμος ιδιοκτήτης -διαχειριστής αναφέρεται ο Αντώνης Κάντας.

Ο Αντώνης Κάντας είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά την δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου