Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΦΩΣ ΣΕ ΟΣΑ ΞΕΡΑΣΕ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ;;

Στη φυλακή ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι πήρε 16 εκατ. ευρώ μίζες από εξοπλιστικά


Στη φυλακή ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι πήρε 16 εκατ. ευρώ μίζες από εξοπλιστικά

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη διήμερη απολογία του, η οποία όμως θα συνεχιστεί και αύριο, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας για την υπόθεση του λογαριασμού με τα περίπου 14 εκατ. δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη (13,7 εκατ. βρέθηκαν εκεί συν 2 εκατ. που παραδέχθηκε ότι είχε λάβει ακόμη) και σχετίζεται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ.

Η πρόωρη απόφαση για την προσωρινή του κράτηση πριν ουσιαστικά ολοκληρώσει την απολογιά του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθήμερου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Νέα τροπή στην υπόθεση των εξοπλιστικών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η απολογία του πρώην στέλεχους του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, που λογοδοτεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα  ήταν εξόχως αποκαλυπτική για την υπόθεση των εξοπλισμών. Μάλιστα, εκτιμάται από τα στοιχεία που ο κ. Κάντας έχει θέσει μέχρι τώρα στην διάθεση του ανακριτή η έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα παίρνει «νέα τροπή».

Εδωσε ονόματα μεσαζόντων για τις μίζες

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ που κατείχε την θέση του στο υπουργείο Άμυνας επί θητειών του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου «μίλησε» για διακίνηση «πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος» ενώ φέρεται να έχει δώσει στην ανάκριση στοιχεία για τουλάχιστον 8 εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έγινε «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων. Επίσης ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με «ονοματεπώνυμα» για εμπλεκόμενους που είχαν ρόλο μεσαζόντων, πρόσωπα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Παράλληλα, φέρεται να έδωσε στοιχεία για περισσότερες από 10 off shore εταιρείες που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτονται παράνομα χρηματικά ποσά, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε και τον δικηγόρο που τον βοήθησε να προχωρήσει στη σύστασή τους. Τέλος, φέρεται να κατονόμασε τουλάχιστον 5 εκπροσώπους off-shore εταιρειών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κάντας, όπως προανήγγειλε ο συνήγορος του Γ. Μαντζουράνης, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να επιστραφούν στο Δημόσιο τόσο το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκε στην Σιγκαπούρη όσο και άλλα περίπου 2 εκατομμύρια που αποδέχεται ότι έχει λάβει και διατηρεί σε δύο λογαριασμούς, έναν επίσης στην Σιγκαπούρη και έναν στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου