Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΗΤΑΝ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΕΣ)ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ "ΜΙΣΤΕΡ ΧΡΥΣΟ" ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "ΡΙΧΑΡΔΟΣ" ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΤΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΑ...!!!


Κύκλωμα το οποίο συνδέεται με κλοπές κοσμημάτων αλλά και πολύτιμων αντικειμένων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά και διοχέτευση χρυσού σε χώρες του εξωτερικού ερευνούν οι αρχές. Στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έχει ήδη συλληφθεί ο Δημήτριος Μυλωνάς, ο ιδιοκτήτης επιχείρησης αγοράς χρυσού «Ριχάρδος». Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι αποθήκευε τιμαλφή, αλλά και πολύτιμα αντικείμενα σε άγνωστες διευθύνσεις, ενώ απολογούμενος προανακριτικά αρνήθηκε να κατονομάσει τους έμπιστους συνεργάτες του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι αρχές, στα βιβλία της επιχείρησης εγγράφονταν μεγάλος αριθμός τιμαλφών προερχόμενα από αγορά ή ενέχυρα τα οποία όμως δεν διατηρούνταν εντός των καταστημάτων. Με αυτό τον τρόπο δίδονταν νομιμοφανής χαρακτήρας στην δραστηριοποίηση της επιχείρησης. Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων υποστήριξε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα φυλάσσονται σε θυρίδες ή σε οικείες συνεργατών του, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε.

Η καταγγελία

Η μεγάλη αστυνομική έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία η οποία ανέφερε ότι το ενεχυροδανειστήριο δεν διατηρεί βιβλία και παραστατικά, καθώς και ότι μεγάλος αριθμός των αντικειμένων είναι προϊόν, ληστειών και κλοπών από κοσμηματοπωλεία και οικείες. Στην ίδια καταγγελία αναφερόταν ότι έλιωναν τα κοσμήματα και τα μετέτρεπαν σε πλάκες χρυσού τις οποίες εξήγαγαν στη Γερμανία.

Παράλληλα εμφάνιζαν τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να διάγει πολυτελή βίο, να κινείται με συνοδεία ασφαλείας και να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η οποία προέρχεται από την παράνομη δραστηριοποίησή του. Το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη έφοδος των αστυνομικών στο κατάστημα της Πατησίων, αλλά και του Πειραιά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκε ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοι, καθώς στον Πειραιά βρέθηκε ένας μόνο εργαζόμενος. Παράλληλα κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στα δύο καταστήματα.

Στο κατάστημα της Αθήνας βρέθηκε μικρός αριθμός από την αγορασθέντα τιμαλφή, αλλά όχι όσα αφορούν αγορά ενός μήνα όπως προβλέπεται, ώστε να είναι δυνατός ο προορισμός και ο έλεγχός τους. Παράλληλα διενεργήθηκε έρευνα και στη βίλα του ιδιοκτήτη, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι αξιόλογο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την έφοδο των αστυνομικών ο Ριχάρδος, νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ελπίς λόγω αδιαθεσίας και εμφανίστηκε χθες στην Ασφάλεια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών στα δύο χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης αγοράσθηκαν και ενεχυριάστηκαν περισσότερα από 100 κιλά χρυσού, η αξία των οποίων αγγίζει το 1 με 1,5 εκατ. ευρώ. Εναντίον του ιδιοκτήτη ασκήθηξε δίωξη για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ενώ οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει εάν έχει πραγματοποιηθεί και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου