Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΛΕΣ ΝΑ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ;;Οι οικονομικοί εισαγγελείς καλούν τον Προβόπουλο

Ύποπτος για κακουργηματική απιστία ο πρώην διοικητής της ΤτΕ

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και επτά μέλη της επιτροπής που είχε ανάψει το πράσινο φως για την εξαγορά ποσοστού 31,3 % της Proton Bank -το οποίο μέχρι τότε κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς- από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον Μάρτιο του 2010.

Έτσι, την ερχόμενη εβδομάδα θα περάσουν το κατώφλι του γραφείου των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρή προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Την εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο τότε προφυλακισμένος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» της Proton Bank.

Στην επίμαχη αναφορά την οποία κατέθεσε στις 6-9-2013, ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιος κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και του Γ. Προβόπουλου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου