Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ


H υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη

Φ. Σκοπούλη: Ήρθα στην εκπομπή σας γιατί δεν έχω αρμοδιότητες!

«'Ήρθα στην εκπομπή σας, γιατί δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο. Δεν έχω ακόμα αρμοδιότητες. Καλό είναι να γνωρίζει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται». Αυτό δήλωσε «με το καλημέρα» στους παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση στην κατανομή αρμοδιοτήτων σε ένα νευραλγικής σημασίας υπουργείο.
Η κ. Σκοπούλη φέρεται να επιθυμεί με τον τομέα του φαρμάκου, χαρτοφυλάκιο που διεκδικεί όμως και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καθηγητής Ιατρικής, Μάριος Σαλμάς...
Η νέα υφυπουργός Υγείας, η οποία προτάθηκε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση από τη ΔΗΜΑΡ, είναι καθηγήτρια Παθολογίας - Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1985 απέκησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκοπείου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.
Επίσης, η κυρία Σκοπούλη είναι διευθύντρια της Γ' Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, όπως επίσης και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υγείας δεν είναι το μόνο στο οποίο καταγράφεται πρόβλημα κατανομής αρμοδιοτήτων, ενώ το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά το γραφείο του πρωθυπουργού και θα διευθετηθεί οριστικά στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου