Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΚΑ



NEA ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ...


Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ μέσω ηλεκτρονικής υποβολής ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή, 42χρονος...
ημεδαπός ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Η ζημιά για το Ι.Κ.Α., σε αυτή την περίπτωση, εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 40.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από σχετικές καταγγελίες δύο Υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. που βρίσκονται σε επαρχιακές πόλεις. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα με τη χρήση συνολικά οχτώ ηλεκτρονικών ιχνών, είχαν υποβάλει μέσω του διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.
Με αυτό τον τρόπο, είχαν δηλώσει εικονικά, αλλοδαπούς και ημεδαπούς ως εργάτες οικοδομικών έργων και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις απορρέουσες από αυτήν παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα κ.ά.), ενώ ουδέποτε καταβάλλονταν οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.
Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων, εντοπίστηκε «γεωγραφικά» συγκεκριμένο σημείο προέλευσης των ηλεκτρονικών ιχνών, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου