Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ;



Έχασε την πρώτη δικαστική μάχη κατά της έκπτωσης του Π. Ψωμιάδης

Στο κενό έπεσε η αίτηση που είχε καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης ζητώντας να ανασταλεί η απόφαση με την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος του αξιώματος του, μετά την οριστική καταδίκη του από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση μείωσης προστίμου σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.
Η απορριπτική απόφαση του ΣτΕ έρχεται την ώρα που ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή για πλημμελείς αποφάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση της λίμνης Κορώνεια.
Στην αίτησή του ο τέως περιφερειάρχης υποστήριζε ότι απόφαση με την οποία κρίθηκε έκπτωτος του αξιώματός του είναι  αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθεση στη Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
Ωστόσο, το ΣτΕ δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του επικαλούμενο  και λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Μεταξύ άλλων στην απόφασή του το ΣτΕ σημειώνει πως η αυτοδίκαιη έκπτωση αιρετών οργάνων των ΟΤΑ από το αξίωμα τους (Ν. 3852/2010) αποτελεί «διοικητικό μέτρο και όχι ποινική ή πειθαρχική ποινή» που αποσκοπεί…«στην προστασία του Δημοσίου συμφέροντος που συνίσταται στην διαφύλαξη του κύρους και στην διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των δημοτικών αρχών».

Πηγή

2 σχόλια:

  1. ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΛΟΠΟΥΣΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,
      Θαυμάζουμε την ποιοτική σας σκέψη τον πλουραλισμό τoυ συλλογισμού σας καθώς και το βάθος της παιδείας σας.
      Έχουμε πει αρκετές φορές ότι στο πρόσωπο του παραπάνω γαϊδουριού πάντα βλέπαμε την κατηφόρα της πολιτικής ζωής, καθώς και την ισοπέδωση αξιών.
      Οι απόψεις σας μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τη διαπόμπευση τέτοιων άθλιων υποκείμενων....
      Η ομάδα των Gaidouristas

      Διαγραφή