Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΑΪΔΟΥΡΙΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ


Αυτοί είναι οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας [Εικόνες]


Στη δημοσιότητα δόθηκαν, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο Ρομά  με τους οποίους μέχρι την περασμένη Πέμπτη ζούσε η μικρή Μαρία σε καταυλισμό στα Φάρσαλα Λάρισας και η ιστορία της οποία έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως. Τόσο ο 39χρονος όσο και η 40χρονη μετά την απολογία τους στον ανακριτή κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ οι άνθρωποι που μέχρι την Πέμπτη παρουσιάζονταν ως γονείς του ξανθού κοριτσιού είναι οι:

  • Σαλής Χρήστος του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα
  • Δημοπούλου Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Πάντως, η συνήγορος τους δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης, ότι η μικρή υιοθετήθηκε επειδή η μητέρα της, η οποία είναι από το εξωτερικό, δεν είχε την δυνατότητα να τη μεγαλώσει.




Σε βάρος του 39χρονου και της 40χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ' εξακολούθηση από κοινού.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσαν
Τις προηγούμενες μέρες κατά την προανακριτική διαδικασία, οι δυο αθίγγανοι έπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων και προέβαλαν διάφορα σενάρια, στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στους αστυνομικούς κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε στα χέρια τους το 4χρονο κοριτσάκι.

Τι είπε στην απολογία του ο 39χρονος
Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου