Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ



BBC: Αυτός είναι ο "τιμοκατάλογος της βίας" που είχε η Χρυσή Αυγή



Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ.Τον «τιμοκατάλογο της βίας» της Χρυσής Αυγής προβάλει με σημερινό δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το οποίο επικαλείται μαρτυρία πρώην μέλους της οργάνωσης. Το δημοσίευμα φέρει τίτλο Χρυσή Αυγή: Μην πεις λέξη αλλιώς θα σε κάψω ζωντανή (Greece's Golden Dawn: 'Don't say a word or I'll burn you alive)

'Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα που μίλησε στο βρετανικό δίκτυο «Είχαν κλομπ και ασπίδες. Όλοι στέκονταν προσοχή όταν έμπαινε ο αρχηγός. Και μιλούσαν για το πώς έδερναν ομοφυλόφιλους ή μελαψούς ανθρώπους».
«Ένα μέλος του κόμματος ήρθε να με επισκεφθεί. Μου έκανε μία προσφορά: Μπορούσε να σπάσει το χέρι και το πόδι κάποιου για 300 ευρώ, να κάψει αυτοκίνητο για 1.000 ευρώ και να στείλει κάποιον στο νοσοκομείο για έναν μήνα, έναντι 1.500 ευρώ».

Και συνεχίζει «Εγώ δεν ήθελα τίποτα από όλα αυτά και σταμάτησα να επικοινωνώ μαζί τους. Αργότερα ο ίδιος ήρθε στο σπίτι μου και μου είπε να μην πω τίποτα για όλα αυτά γιατί θα με έκαιγε ζωντανή».

Το BBC παραθέτει και την μαρτυρία ενός πακιστανού ο οποίος υποστηρίζει ότι μαχαιρώθηκε 3 φορές από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ κατήγγειλε ότι η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Δεν πραγματοποιήθηκε καν έρευνα γιατί είναι ξένος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου