Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ





Αυτοί εξαπατούν τους ηλικιωμένους

 Ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία τα στοιχεία των επιτήδειων που εξαπάτησαν τις τελευταίες ημέρες τουλάχιστον δύο γυναίκες- Είχαν συλληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, πήραν προθεσμία να απολογηθούν και συνέχισαν τη...δράση τους
Ένας 30χρονος άνδρας από το Ζεφύρι Αττικής και μια 26χρονη από την Αθήνα, είναι- σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία- οι δύο απατεώνες που "χτύπησαν" με θράσσος τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις.
Η πρώτη στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, την περασμένη Τρίτη, όπου έκλεψαν κοσμήματα και η δεύτερη το πρωί της Τετάρτης, όταν δεν δίστασαν να συνοδεύσουν το θύμα τους, 81 ετών στην Τράπεζα.
Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο ζευγάρι, το οποίο αποτελεί, όπως λένε οι πληροφορίες, κομμάτι σπείρας που δρα σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα και οι δύο είχαν συλληφθεί στην Αθήνα στις 10 Οκτωβρίου . Αφού οδηγήθηκαν τότε σε εισαγγελέα και ανακριτή και απολογήθηκαν αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι ... για να συνεχίσουν , όπως όλα δείχνουν,  την δράση τους !
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έφτασε στην ταυτοποίηση τους από τις μαρτυρίες των δύο θυμάτων, αφού η μεν γυναίκα αναγνωρίστηκε από την ηλικιωμένη της Ν. Αλικαρνασσού, και ο 20χρονος άνδρας από την 81χρονη

Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό για τον Γεώργιο ΖΕΡΒΑ του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και την Χριστίνα ΖΩΓΡΑΦΟΥ του Παναγιώτη και της Άννας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα.
Οι φωτογραφίες τόσο των δύο αυτών όσο και άλλων τριών της συμμορίας , δίνονται στη δημοσιότητα με εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να λάβουν γνώση και τυχόν άλλα θύμματα τους . 
Σημειώνεται ότι σ βάρος  και των 5 ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, περιουσιακού οφέλους και αντίστοιχης ζημίας που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, τετελεσμένη και σε απόπειρα και της απλής συνέργειας από κοινού στην παραπάνω πράξη τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Οι άλλοι τρεις είναι :

Α) ΖΕΡΒΑΣ Δημήτριος του Ελευθερίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1962 στη Βέροια Ημαθίας.


 Β) ΖΕΡΒΑΣ Ιωάννης του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα

Γ) SCUTELNICU Simona - Gabrilla του Constantin και της Olga , που γεννήθηκε το 1987 στη Ρουμανία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9769851 και 210-9690800 του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου