Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΗΣ SIEMENS


H υπόδικη Siemens παίρνει και πάλι έργα του δημοσίου


H υπόδικη Siemens παίρνει και πάλι έργα του δημοσίου

Χρειάστηκε μια εξεταστική επιτροπή παρωδία, ένα πόρισμα αθωωτικό και ένας σκανδαλώδης συμβιβασμός με το ελληνικό δημόσιο ύψους 2 δισε. ευρώ, για να συνεχίσει να παίρνει έργα στην Ελλάδα. Ο λόγος; Για τη γερμανική εταιρία Siemens, η οποία από ότι φαίνεται ετοιμάζεται να πάρει και πάλι δουλειές από το ελληνικό δημόσιο.

Όπως καταγγέλουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Αθαανασίου καια Στάθης Παναγούλης, “η αμαρτωλή εταιρεία SIEMENS A.G., που ευθύνεται για τη δωροδοκία πολιτικών και στελεχών του Δημοσίου, διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ την αγορά της Ελληνικής Εταιρείας Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, μετά την ενεργοποίηση της εξωδικαστικής συμφωνίας αποζημίωσης που υπέγραψε με το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το ελληνικό δημόσιο, επιτρέπει στην εταιρία να συνεχίσει το θέαρεστο έργο της στην Ελλάδα. Το πολιτικό σύστημα δηλαδή “ξέπλυνε” την εταιρία και τώρα σα να μη συμβαίνει τίποτα επιστρέφει νωρίτερα.

“Όπως αποκαλύπτεται τώρα, ο συμβιβασμός αποσκοπούσε στο να ξεπλύνει την εταιρεία από τις μίζες για να μπορέσει να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στη συμφωνία – χάδι, ο γερμανικός κολοσσός πήρε άφεση αμαρτιών δίνοντας μόλις 80 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ για . σεμινάρια κατάρτισης, υποτροφίες, ιατρικό εξοπλισμό και υποχρέωση επένδυσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η εξεταστική επιτροπή υπολόγισε τη συνολική ζημία του ελληνικού κράτους από υπερτιμολογήσεις σε ποσό που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ”, αναφέρουν οι δύο βουλευτές.

Μάλιστα το πλέον εξωφρενικό είναι το γεγονός στη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπεται ότι θα διορισθεί ένας «Επίτροπος Εταιρικής Συμμόρφωσης», ο οποίος θα επιβλέψει για περίοδο τριών ετών τη συμμόρφωση της εταιρείας με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους κατά της διαφθοράς, έχοντας δικαίωμα παραπομπής στοιχείων στον εισαγγελέα.

Το κείμενο όμως ο αναφέρει ότι ο Επίτροπος θα ορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη της SIEMENS. Πιο απλά η μιζαδόρος εταιρεία θα έχει λόγο για το ποιός θα την ελέγχει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου