Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΜΙΖΑ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο «Σωτηρία» ζήτησε 50.000 ευρώ για να μην γίνει απεργία!



Ο συνδικαλιστής αξίωσε 50.000 ευρώ από τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά, προκειμένου να μην γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις - Άδωνις Γεωργιάδης: Απίστευτο γεγονός, ιδιάζουσα περίπτωση εκβιασμού - Βρέθηκαν και όπλα στο σπίτι του 45χρονου, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον ανακριτή
Σε επ' αυτοφώρω σύλληψη εργαζομένου, και δη συνδικαλιστή, για χρηματισμό, προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές.

Όπως έγινε αρχικά γνωστό, το συμβάν καταγράφηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, ενώ πηγές του νοσοκομείου έκαναν λόγο για ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό, που φέρεται να ζήτησε και να έλαβε ο συνδικαλιστής εργαζόμενος.   Η υπόθεση, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, αφορά στον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο οποίος ζήτησε 50.000 ευρώ από τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά, προκειμένου να μην γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανες λόγο για «απίστευτο γεγονός» και για μια ιδιάζουσα περίπτωση εκβιασμού και διαφθοράς.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά.

Ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα τέσσερα εκατ. ευρώ του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, για να συνάψει τη σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.
Από το συγκεκριμένο ποσό, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο ζήτησε... μερίδιο από τη διοικήτρια, κυρία Καρρά, προκειμένου να μην συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας με την Ακαδημία Αθηνών.

Η «συμφωνία» ανάμεσα στην κυρία Καρρά και τον συνδικαλιστή «έκλεισε» στα 50.000 ευρώ και αμέσως η διοικήτρια του νοσοκομείου ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

Έτσι, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με τη διοικήτρια, Μαρία Καρρά.
Σημερα, η διοικήτρια ενημέρωσε τον συνδικαλιστή για την εκταμίευση του ποσού και εκείνος πήγε στο σπίτι της, για να παραλάβει τα χρήματα. Εκεί, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στον ανακριτή.
​Ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» και τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν, υπονοώντας τους συνδικαλιστές, «δεν έχουν πάντα δίκιο».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή -τον πολιτικό χώρο απ' όπου προέρχεται- είπε ότι, εξ όσων γνωρίζει, παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ, αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

Και όπλα στο σπίτι του συνδικαλιστή

Όπως επίσης έγινε γνωστό, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και το αυτοκίνητο του συνδικαλιστή οι αστυνομικές αρχές βρήκαν και κατέσχεσαν:

- πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9 mm, με γεμιστήρα,
- δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες,
- σιδερένιο πτυσσόμενο γκλομπ,
- κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και
- μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου

Ο 45χρονος θα προσαχθεί την Τρίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου