Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙ .. ΜΠΟΡΕΙΣ !!


ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ! ΕΝΕΡΓΗ Η ΤΗΛ.ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕN... ΚΑΙΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ΤΟΥ! ΒΡΕ Α, ΣΤΟ ΔΙ@ΛΟ!

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και εκτελών χρέη αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παπάς, από σήμερα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 2313 325501, προκειμένου όσοι αντιλαμβάνονται τέτοιες περιπτώσεις να μπορούν να ενημερώσουν την Περιφέρεια, ώστε στη συνέχεια να γίνονται έλεγχοι εκπομπών ρύπων από συνεργεία της διεύθυνσης περιβάλλοντος.

“Θα συλλέγουμε πληροφορίες από τους πολίτες ώστε οι έλεγχοί μας να είναι πιο στοχευμένοι”, επισημαίνει ο κ. Παπάς και αναφέρει ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο σε περιοχές περιφερειακά του κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και οι νέες υποδομές περιλαμβάνουν τζάκια που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πλέον για λόγους θέρμανσης. Το αντικείμενο δε των ελέγχων θα αφορά κυρίως την αλόγιστη χρήση ακατάλληλων για καύση υλικών, βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων, προϊόντων επιπλοποιίας, χαρτιών, πλαστικών, υφασμάτων, σκουπιδιών, καλωδίων και ελαστικών καθώς και ξυλείας εμποτισμένης με χημικά (για αργή καύση και εύκολο άναμμα).
Επιπλέον ο αντιπεριφερειάρχης διευκρινίζει ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι των κλιμακίων της διεύθυνσης Εμπορίου στην αγορά προκειμένου να διαπιστώνεται αν στις συναλλαγές που γίνονται στην αγορά καυσίμων τηρούνται οι αγορανομικές διατάξεις. 

Την ίδια στιγμή η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης διατυπώνει πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο ώστε τα στερεά καύσιμα να “συνοδεύονται” από πιστοποιητικό καταλληλότητας της καύσης τους προκειμένου να προστατεύεται το περιβάλλον και να μειώνεται η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας. Στο μεταξύ, αναμένεται η έκδοση εγκυκλίου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και Εμπορίου, που καθορίζει τη διαδικασία και τον τρόπο δειγματοληψίας, βάσει της οποίας η αρμόδια υπηρεσία θα προχωρήσει σε ελέγχους στα μη βιομηχανικής χρήσης βιοκαύσιμα (π.χ. Πέλετ).

Εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών ο κ. Παπάς αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι μετά τη διευθέτηση του ζητήματος από πλευράς των εμπλεκόμενων υπουργείων, έχουν ξεκινήσει οι μετακινήσεις των μαθητών στις περισσότερες περιοχές. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, η Περιφέρεια έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη προβλημάτων σε περιοχές για τις οποίες, όμως, ο νόμος δεν προβλέπει την εκτέλεση δρομολογίων μεταφοράς μαθητών καθώς οι σχετικές αποστάσεις είναι μικρότερες των πέντε χιλιομέτρων για τους μαθητές Λυκείου και των τριών χιλιομέτρων για τους μαθητές γυμνασίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου