Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΖΑΠΛΟΥΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

Εφοριακοί δήλωναν «ψίχουλα» με Πόρσε με καταθέσεις στο εξωτερικό

Εφοριακοί δήλωναν «ψίχουλα» αλλά είχαν Πόρσε και χιλιάδες ευρώ στο εξωτερικό

Εμβάσματα χιλιάδων ευρώ, πολυτελή ακίνητα και αυτοκίνητα σε πλήρη αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα, είναι μόνο μερικά από τα ευρήματα των Ράμπο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν «ξεσκονίσει» πάνω από 90 πόθεν έσχες διευθυντικών στελεχών του υπουργείου.
Στον έντονο απόηχο της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας, που δείχνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» της Ευρωζώνης- και όχι μόνο- τα παρακάτω κρούσματα φανερώνουν μόνο τη κορυφή του παγόβουνου:

  • Εφοριακός για να καλύψει την αγορά πολυτελές αυτοκινήτου -Πόρσε- αξίας 161.000 ευρώ υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις συνολικού ύψους 227.000 ευρώ
  • Στέλεχος εφορίας δεν δήλωσε την αγορά πολυτελούς κατοικίας με αποτέλεσμα να αναγκασθεί σε τροποποιητική δήλωση. Η σύζυγος του ελέγχεται για έμβασμα στο εξωτερικό ύψους 560.000 ευρώ.
  • Στέλεχος της Οικονομικής Επιθεώρησης υπέβαλε τροποποιητικές δηλώσεις για τα οκτώ από τα δέκα χρόνια που ελέγχεται εμφανίζοντας εισοδήματα του συζύγου της (εργολάβου) πάνω από 600.000 για να δικαιολογήσει περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας, αλλά και έμβασμα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ.
  • Σε υπάλληλο μεγάλης εφορίας των Αθηνών βρέθηκαν εμβάσματα ύψους 380.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του.

Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είναι οι εν λόγω υποθέσεις να εξεταστούν κατά προτεραιότητα ενώ οι τροποποιητικές δηλώσεις που υπέβαλαν οι ελεγχόμενοι, θα περάσουν από «κόσκινο».

Γιώργος Παππούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου