Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ !!

Παραλήρημα Λιάπη: Κατέθεσα τις πινακίδες γιατί με άγγιξε η κρίση

Παραλήρημα Λιάπη: Κατέθεσα τις πινακίδες γιατί με άγγιξε η κρίση

Aπίστευτες δικαιολογίες, στα όρια της κωμωδίας χρησιμοποιεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή το γεγονός ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.

«Κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο... Συνταξιούχος είμαι... Η κρίση είχε αγγίξει και μένα...» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω απο το γραφείο του εισαγγελέα στην Ευελπίδων.«Τις πινακίδες τις κατέθεσα τον Αύγουστο για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο» πρόσθεσε και συνέχισε: «Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός». Παράλληλα, συνεχίζοντας τον ισχυρισμό που είχε προβάλλει και νωρίτερα, δηλαδή ότι είχε ακινητοποιημένο το τζιπ και ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το κυκλοφορούσε για να μην... χαλάσει η μπαταρία, είπε πως είχε το αυτοκίνητο σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και  επειδή σχεδίαζε να φύγει για Ασία «φοβήθηκα για τη μπαταρία».

Οσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας ο πρώην  υπουργός είπε ότι είχε πληρώσει τα τέλη για το 2013, ενώ για την  ασφάλεια, ανέφερε πως δεν είχε καθώς δεν κυκλοφορούσε το τζιπ. Ωστόσο, δεν απάντησε στο ερώτημα που βρήκε τις πλαστές πινακίδες και γιατί το έκανε.
Ο κ. Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης επί της λεωφόρου Αρτέμιδος να οδηγεί ανασφάλιστο τζιπ με πλαστές πινακίδες οδηγήθηκε το απόγευμα, φορώντας χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική διώξη σε βαθμό πλημελήμματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία.Η δίωξη ασκήθηκε, ανίστοιχα, γιατί είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες, ενώ στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε, ακόμη διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφαλιστό. Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο Β΄ Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο από το οποίο έχει ζητήσει να λάβει προθεσμία.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του μέσα από το περιπολικό που τον μετέφερε από την τροχαία Αγίας Παρασκευής στον εισαγγελέα, είπε: «Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Ανθρώπινα τα λάθη. Εβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία», ενώ σε ερώτηση για το πόσο καιρό κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες απάντησε πως σήμερα το έκανε για πρώτη φορά.

Η παραβίαση του στοπ και τα φιμέ τζάμια που κίνησαν την υποψία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ
Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη από άντρες της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής να οδηγεί ένα υπερπολυτελές τζιπ με πλαστές πινακίδες. Οι τροχονόμοι είδαν τον οδηγό του ΙΧ να κάνει παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έσπευσαν να τον σταματήσουν.
Συγκεκριμένα παραβίασε ένα Stop στην οδό Αρτέμιδος, αλλά έγινε αντιληπτός από τους τροχονόμους, οι οποίοι και του έκαναν σήμα να σταματήσει.Οταν εκείνος κατέβασε το παράθυρο αν και είδαν πως ήταν ο πρώην υπουργός, προχώρησαν στον απαραίτητο έλεγχο.
Οπως διαπίστωσαν, οι πινακίδες που θα έπρεπε να φέρει το όχημα είχαν κατατεθεί στην Εφορία, κάτι που σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα έπρεπε να ήταν ακινητοποιημένο, όπως είχε δηλωθεί, ενώ ήταν και ανασφάλιστο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ.Λιάπης δεν είχε μαζί του ούτε δίπλωμα οδήγησης.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδικασία που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις και οδήγησαν τον Μιχάλη Λιάπη στο αστυνομικό τμήμα.

Tι είπε στους αστυνομικούς
Φορώντας ένα καπέλο τύπου τζόκει και σπορ ρούχα, βγήκε από το αυτοκίνητο και σύμφωνα με τους αστυνομικούς ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που σταμάτησαν το τζιπ που οδηγούσε ο Μιχάλης Λιάπης δεν αναγνώρισαν αρχικά τον οδηγό του. Όταν του ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα, ο κ. Λιάπης τους είπε : «Παιδιά δεν έχω μαζί μου αστυνομική ταυτότητα, ούτε και δίπλωμα. Τα έχω αφήσει στο σπίτι».
Οι αστυνομικοί του απάντησαν: «Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μας ακολουθήσετε στο τμήμα».
Ο κ. Λιάπης, όπως μετέφεραν οι αστυνομικοί που έκαναν τον έλεγχο, ήταν "μαζεμένος" και ελαφρώς σοκαρισμένος.
Στο τέλος της συζήτησης που είχε με τους αστυνομικούς ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατάλαβε ότι δεν τον έχουν αναγνωρίσει και τους αποκάλυψε την ταυτότητά του.
Οταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για τις πλαστές πινακίδες, εκείνος φέρεται να τους δηλώνει : «Παιδιά τις πινακίδες τις έχω παραδώσει και έβαλα αυτές για να κάνω μια βόλτα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου