Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΠΤΑΜΕΝΑ (;) ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Επίδομα χωρίς να πετούν

Κοίταγαν και ξανακοίταγαν οι ελεγκτές της τρόικας το πτητικό επίδομα σε 1.100 αεροπόρους. Τα νούμερα δεν έκαναν λάθος. Είκοσι εκατ. ευρώ το χρόνο.
Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι ελεγκτές της τρόικας, αυτό που έβλεπαν, διάβαζαν και ξαναδιάβαζαν.
Διαπίστωσαν ότι κάθε χρόνο χορηγούνται περίπου 20 εκατ. ευρώ σε 1.100 αεροπόρους ως "πτητικό επίδομα".
Όπως προέκυψε, το 75% όσων αεροπόρων λαμβάνουν το "πτητικό επίδομα" βρίσκονται μακριά από τις πολεμικές μοίρες και υπηρετούν τόσο σε επιτελικές θέσεις όσο και σε υπηρεσίες εδάφους.
Τις τελευταίες δεκαετίες ένας "ιπτάμενος" λαμβάνει 18.000 ευρώ το χρόνο, ανεξάρτητα που υπηρετεί, εάν δηλαδή είναι μάχιμη μονάδα ή όχι.
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως σε πραγματικά μάχιμες μονάδες, είναι ενταγμένοι μόλις το 25% των ιπταμένων.
Για να γίνει σαφές, οι πληροφορίες λένε πως όλοι οι υπόλοιποι παίρνουν το συγκεκριμένο επίδομα κάνοντας πτήσεις με μεταγωγικά αεροσκάφη.
Υπάρχει όμως και μία άλλη κατηγορία, εκείνων που έχουν πλαστογραφήσει τα στοιχεία χωρίς καν να μπουν σε αεροπλάνο. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται ιπτάμενοι να πετούν με μαχητικό αεροσκάφος στην Κρήτη ή την Αγχίαλο, ενώ τις ίδιες μέρες δηλώνουν "παρών" στις επιτελικές τους θέσεις στην Αθήνα.
Πτητικό επίδομα φέρονται να λαμβάνουν ακόμη και άνθρωποι που υπηρετούν στο υπουργείο Άμυνας, τα Γενικά Επιτελεία, ή και σε θέσεις εξωτερικού.
Ειδικότερα με τους στρατιωτικούς ακόλουθους κάθε έξι μήνες η υπηρεσία επιβαρύνεται και με τα έξοδα μετακίνησης και παραμονής τους στην Ελλάδα, για να κάνουν την λεγόμενη "εξαμηνιαία πτητική συντήρηση, για την οποία δικαιολογείται και το σχετικό επίδομα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", "πτητικό επίδομα" λαμβάνουν:
- Υπασπιστές υπουργών και αρχηγών, οι οποίοι σε πτέρυγες μάχης - Διευθύνσεις Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης εμφανίζονται να πετάνε τύπο αεροσκαφών που δεν γνωρίζουν.
- Σπουδαστές σε σχολές του εξωτερικού, στρατιωτικοί ακόλουθοι στο εξωτερικό.
- Υπηρετούντες σε νατοϊκά στρατηγεία.
- Διοικητές θερέτρων (ΚΕΔΑ) σε Σκοτίνα, Αγ. Ανδρέα, Ρόδο, Τυμπάκι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου