Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ


Γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος εκβιαστών...

Σε τουλάχιστον 28 συλλήψεις φερόμενων ως μελών του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη και σ’ άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη γιγαντιαία επιχείρηση των διωκτικών αρχών πραγματοποιήθηκαν αρχικά κατ’ οίκων έρευνες υπόπτων στη Θεσσαλονίκη, στις Σέρρες και στη Χαλκιδική, όπου κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα και ναρκωτικά. Κατά την αστυνομική προανάκριση οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες συλλήψεις.

Όπως έγινε γνωστό, το πολυάριθμο κύκλωμα εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, κατά βάση της Θεσσαλονίκης, «πουλώντας» προστασία. Η δράση της συμμορίας επεκτείνονταν και στη χορήγηση δανείων σε επιχειρηματίες και ιδιώτες με όρους τοκογλυφικούς. Στα «δίχτυα» της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης εκτιμάται ότι έπεσαν πάνω από πενήντα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παραπάνω κύκλωμα δεν έχει σχέση με άλλο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε προ μηνών στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιούνταν κι αυτό σε εκβιασμούς, προστασία νυχτερινών μαγαζιών και τοκογλυφίες. Μάλιστα, ο «εγκέφαλος» εκείνου του κυκλώματος, που αριθμούσε συνολικά 22 άτομα, μεταξύ άλλων, είχε δανείσει το χρηματικό ποσό των 514 χιλιάδων ευρώ στην ΠΑΕ Ηρακλής με αντάλλαγμα τα έσοδα της ομάδας από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου