Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΜΙΑΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΓΑΪΔΟΥΡΑΣ


Ο Γιώργος «κράζει» την Άννα για τα βιβλία!

Τι σημασία έχουν τα βιβλία στη σύγχρονη εκπαίδευση;  Τι είναι τα βιβλία πέρα από άσκοπες εκτυπώσεις, σελιδοποιήσεις και κυρίως απώλεια εκατοντάδων δένδρων απαραίτητων για το οξυγόνο μας.  Αν αναλογιστούμε κιόλας ότι κάθε καλοκαίρι η ηρεμία και η κοινωνική ευταξία της χώρας απειλείται από τα φλεγόμενα (και ιπτάμενα ενίοτε) βιβλία των αποφοιτούντων, τότε τι είναι τα βιβλία;

Και ενώ σε μια χαλαρή κουβεντούλα μεταξύ Άννας Διαμαντοπούλου και Γιώργου Παπανδρέου, οι παραπάνω απόψεις- που θα εξέθετε η κυρία υπουργός- θα περίμενε κανείς να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από τον Πρωθυπουργό- είναι θέμα στυλ και αντίληψης θα σκεφτόταν, κάνει λάθος!

Διότι ο πρωθυπουργός έχει άποψη και μάλιστα διαφορετική από της Άννας. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο διαφωνεί κατηγορηματικά με την άποψη της υπουργού για τα βιβλία, αλλά το λέει κιόλας στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Η κυρία Διαμαντόπουλου, μετά τις φετινές καθυστερήσεις,  διαμηνύει ότι τα βιβλία, δεν είναι πλέον και τόσο απαραίτητα στην εκπαίδευση, καθώς η διδακτική στα σχολεία εκσυγχρονίζεται, πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο, εκείνο της ψηφιακής εκπαίδευσης, μέσω υπολογιστών, dvd άντε και... φωτοτυπιών.

Αυτή την προσέγγιση της υπουργού περί της χρησιμότητας των  βιβλίων στα σχολεία δεν φαίνεται να ενστερνίζεται όμως ο Γιώργος Παπανδρέου... Όπως αναφέρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ιστοσελίδα του, το βιβλίο είναι η καρδιά της εκπαίδευσης «αδειάζοντας» έτσι - με τρόπο- την  κυρία Διαμαντοπούλου. Συγκεκριμένα, με αφορμή την έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός τονίζει κατά διαολική σύμπτωση: «Το βιβλίο είναι η καρδιά της εκπαίδευσης».

«Για μία ακόμη χρονιά η Θεσσαλονίκη γίνεται επίκεντρο για τον κόσμο του βιβλίου. Η 8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης παίρνει ξανά τη σκυτάλη δίνοντας την ευκαιρία σε όλους, συγγραφείς, επαγγελματίες και  αναγνώστες κάθε ηλικίας να συναντηθούν, ν’ ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις, να ανακαλύψουν νέες, ακόμη πιο γοητευτικές πτυχές της σύγχρονης εκδοτικής πραγματικότητας» καταλήγει.

Υ.Γ.: Η Άννα, Γιώργο, τα ξέρει αυτά; Η κατάλαβε ότι εμμέσως πλην  σαφώς την... κράζεις και κάνει το κορόιδο;

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου