Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑΔΩΡΟΙ


Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος των φερόμενων ως μελών κυκλώματος που εκταμίευε αποζημιώσεις, ύψους 1,17 εκατ. ευρώ, σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές αυτοκινήτων.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα, μεταξύ αυτών και τρεις γυναίκες, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει ένα ακόμη άτομο, που διαφεύγει τη σύλληψη και καταζητείται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Ζωγράφου, η οποία τους απήγγειλε τις κατηγορίες, ενώ στην συνέχεια τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον 1ο ειδικό ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της πλαστογραφίας σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, σύμφωνα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Η «βιομηχανία» της εξαπάτησης λειτουργούσε τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής -που είναι θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας-, πραγματογνωμόνων, ασφαλιστικών πρακτόρων κι ενός επιχειρηματία - ιδιοκτήτη συνεργείων επισκευής οχημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, στις 182 ενδεικτικές υποθέσεις - φακέλους που εξετάσθηκαν από τις αρχές Αυγούστου από τις αστυνομικές αρχές, διαπιστώθηκε η παράνομη είσπραξη αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 1.172.136 ευρώ, που προέκυψαν από εικονικές ή ανύπαρκτες ζημιές οχημάτων από τροχαία ατυχήματα, κακόβουλες ενέργειες τρίτων, βλάβες από φυσικές καταστροφές, θραύσεις κρυστάλλων κλπ.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε πραγματικές ζημιές οχημάτων που είχαν κοστολογηθεί και είχαν εισπραχθεί κανονικά τα αντίστοιχα ποσά από τους δικαιούχους, τα μέλη του κυκλώματος είχαν εισπράξει μεγαλύτερα ποσά, ως αποζημιώσεις, εν αγνοία των δικαιούχων.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου