Την ενοχή του προπονητή - παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη για 46 κακουργήματα και 5 πλημμελήματα πρότεινε η Εισαγγελέας, για αντίστοιχες υποθέσεις παιδιών, ενώ πρότεινε την αθώωσή του για την κατηγορία της κατοχής πορνογραφικού υλικού.(δείτε εδώ).
Όπως αποφασίστηκε μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 401 ετών (!), αλλά κατά συγχώνευση γίνονται 220 από τα οποία θα εκτίσει τα ... 25! Απαλλαγή υπήρξε για 17 κατηγορίες σε παρόμοιες περιπτώσεις παιδιών καθώς δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία.

Το Δικαστήριο επίσης επέβαλε στον κατηγορούμενο τη στέρηση πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη, ενώ η έφεση του κατηγορούμενου αποφάσισε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Επίσης απορρίφθηκε το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών.


Το χρονικό της δίκης

Το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του προπονητή Νίκου Σειραγάκη, με την απολογία του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Μεταξύ άλλων κρίθηκε αθώος για ορισμένες από τις 46 κακουργηματικές πράξεις που τον βάρυναν, καθώς δεν στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες εναντίον του.

Η Εισαγγελέας ανέφερε: "Δεν γίνεται για υπεξαίρεση 150.000 ευρώ να τρως ισόβια και για παιδεραστία με τόσα θύματα η ανώτερη ποινή να είναι 25 χρόνια! Υπάρχει νομικό κενό...".
Το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία στις 17.30 και συνέχισε στις 19.30, οπότε και επανήλθαν δικαστές και ένορκοι για να ανακοινωθεί η απόφαση. Η Εισαγγελέας της Έδρας απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για να του δοθούν τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού και του πρότερου έντιμου βίου.

Στην απολογία του φέρεται πως εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά προκλητικός και αμετανόητος, καθώς δεν παραδέχτηκε κακοποίηση των 52 ανηλίκων, για τα οποία είχε κατηγορηθεί.

Πηγή