Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ


«Ρουφιάνα, θα πουλήσεις τα παιδιά σου, τη μάνα σου, τον πατέρα σου, ο Μάρκος Καραμπέρης δεν χάνει τα λεφτά του»


«Ρουφιάνα, θα πουλήσεις τα παιδιά σου, τη μάνα σου, τον πατέρα σου, ο Μάρκος Καραμπέρης δεν χάνει τα λεφτά του»

Ιδιαίτερα επιβαρυντική για τον Μάρκο Καραμπέρη ήταν η κατάθεση ενός μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης για το κύκλωμα των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, αφού, ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος την απειλούσε λέγοντας πως αν χρειαστεί θα πρέπει να πουλήσει ακόμη και τα παιδιά της και την οικογένειά της για να τον πληρώσει.Σπάζοντας τον κύκλο της σιωπής των μαρτύρων για το κύκλωμα των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης, αφού μέχρι σήμερα πολλοί ήταν αυτοί που φοβήθηκαν και μάζεψαν τις καταθέσεις τους, μια εξωτερική συνεργάτιδα τραπεζών που επί ένα και περισσότερο χρόνο ήταν έρμαιο στα χέρια του κυκλώματος εκβιαστών κατέθεσε την Τετάρτη στο δικαστήριο πως εκβιαζόταν ωμά από τον Μάρκο Καραμπέρη και τον πρώην τραπεζικό συνεργάτη του Δ. Λογoθέτη.

«Θα πουλήσεις τα παιδιά σου, θα πουλήσεις τη μάνα σου, τον πατέρα σου, δεν ξέρω ποιον θα πουλήσεις. Ο Μάρκος θα πάρει τα λεφτά του. Δεν είναι από αυτούς που χάνουν λεφτά» φέρεται να είπε στην Ε.Φ. ο κ. Λογοθέτης, σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρος.
Σε ένα από τα καθημερινά εκβιαστικά τηλεφωνήματα που δεχόταν η Ε.Φ., σύμφωνα με τον ιστότοπο Ιmerisia, η μάρτυρας ανέφερε πως ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής την απείλησε λέγοντάς της: «Ρουφιάνα, π...να, θα σου σπάσουμε τα πόδια, δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις. Θα βρεις κάποιον κάτω από το σπίτι σου, θα συμβεί κακό στην οικογένειά σου».

Της ζητούσε 30.000 ευρώ για ψυχική οδύνη επειδή ναυάγησε η έγκριση ενός δανείου
Η Ε.Φ. είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη δανείου μεγάλου χρηματικού ποσού για τον Μάρκο Καραμπέρη από τράπεζα του εξωτερικού. Εξαιτίας κάποιας εμπλοκής το δάνειο «ναυάγησε», αφού πρώτα είχαν πληρωθεί 22.800 ευρώ από τον επιχειρηματία για τα έξοδα φακέλου. Θεωρώντας τη γυναίκα ως υπεύθυνη, ο κατηγορούμενος αξίωσε από την ίδια το ποσό των 30.000 ευρώ για τα έξοδα φακέλου, συν άλλα 30.000 ευρώ για ...ψυχική οδύνη, σύνολο δηλαδή 60.000 ευρώ.
Η γυναίκα πλήρωσε τις 30.000 ευρώ, αλλά τα μέλη του κυκλώματος απαιτούσαν και τα άλλα για την ψυχική οδύνη.
«Βρισκόμουν σε συνεχή φόβο και πανικό. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου, και άρχισα να δανείζομαι από συγγενείς και φίλους για να τους πληρώνω», ανέφερε στην κατάθεσή της η Ε.Φ..

Ο εφιάλτης της γυναίκας έλαβε τέλος το Νοέμβριο του 2011, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, για να καταθέσει. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η Ε.Φ. ο Μάρκος Καραμπέρης έμαθε ότι κλήθηκε σε κατάθεση και της τηλεφώνησε. «Κορίτσι μου θα σε καλέσουν από το εκβιαστών, αν σε ρωτήσουν, εμείς δεν είχαμε καμία συναλλαγή», φέρεται να της είπε σύμφωνα με την κατάθεσή της.

Πάντως η συγκεκριμένη μάρτυρας έσπασε τον κύκλο της σιωπής τον οποίο έχουν δημιουργήσει οι υπόλοιποι μάρτυρες οι οποίοι μαζεύουν τις καταθέσεις τους, κάτι το οποίο επισήμανε και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου λέγοντας: «Εδώ ακούσαμε ότι ο άνθρωπος έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ...άτοκα, κι εσάς σας φέρθηκε με τέτοιον σκαιό τρόπο;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου