Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑΪΣΑΝ ΑΛΟΓΑ

Ολλανδός έμπορος είχε πουλήσει 300 τόννους αλογίσιου κρέατος



Ολλανδός έμπορος είχε πουλήσει 300 τόννους αλογίσιου κρέατος

Οι oλλανδικές αρχές συνέλαβαν τον Βίλι Ζέλτεν, διευθυντή μίας μεγάλης εταιρείας εμπορίας κρέατος, καθώς κι έναν συνεργάτη του, για την διάθεση 300 τόννων αλογίσιου κρέατος, που είχε "βαπτιστεί" βόειο, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία που ερευνά το μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο.

Ο Ζέλτεν, ιδιοκτήτης της ομώνυμης εταιρείας Willy Selten BV, ετέθη σήμερα υπό κράτηση ως ύποπτος για παραποίηση εγγράφων και απάτη για την ψευδή σήμανση προϊόντος. Η εισαγγελία δεν κατονόμασε τον συλληφθέντα, όμως τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως αυτός είναι ο Ζέλτεν.

Οι αρχές είχαν συλλάβει επίσης την Τρίτη και τον μεταβατικό διευθυντή της ίδιας εταιρείας, η οποία κατηγορείται ότι διοχέτευσε 300 τόννους κρέας αλόγου, που προερχόταν από προμηθευτές της στην Ολλανδία, την Ιρλανδία και τη Βρετανία, στο διάστημα 2011-12.
Η εισαγγελία προσδιόρισε πως η εταιρεία Selten είναι η ίδια που αποτέλεσε τον κύριο στόχο για τις έρευνες που ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο, μετά την αποκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου στην Ευρώπη και είναι η μία από τις δύο ολλανδικές εταιρείες που ανακάλεσαν 50.000 τόννους αλογίσιου κρέατος τον Απρίλιο.

Χθες, ο ίδιος ο Ζέλτεν παρουσιάσθηκε στην ολλανδική κρατική τηλεόραση και παραδέχθηκε πως η εταιρεία του ανέμειξε κρέας αλόγου με βόειο, αλλά το έκανε κατόπιν παραγγελίας του πελάτη και αρνήθηκε ότι παραποίησε τη σήμανσή του.

Νωρίτερα εντός του μηνός, το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών Υποθέσεων σε επιστολή του στο Κοινοβούλιο επεσήμαινε πως ο Ζέλτεν είχε διαθέσει κρέας σε 132 εταιρείες στην Ολλανδία, και σε 370 εταιρείες σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να κατονομάζει ποιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου