Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Αθάνατη Ελλάδα: Καθάριζαν σε μία νύχτα τα ποινικά μητρώα επίορκων για να συνεχίσ

Αθάνατη Ελλάδα: Καθάριζαν σε μία νύχτα τα ποινικά μητρώα επίορκων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο Δημόσιο

Μέσα σε μια νύχτα αδικήματα όπως κλοπή, λιποταξία, παράνομη οπλοφορία σβήστηκαν από τα ποινικά μητρώα υπαλλήλων για να συνεχίσουν να δουλεύουν στο δημόσιο σε μια προσπάθεια να προστατευθούν «ημέτεροι» επίορκοι.

Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Realnews» δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις επίορκων οι οποίοι δεν απολύονται αλλά προσλαμβάνονται, καθώς, με υπουργικές αποφάσεις και άλλα μαγειρέματα ποινικά μητρώα καθαρίζονταν από αδικήματα, ενώ ανάμεσα στις προσλήψεις εμφανίζονται κα πρώην κατάδικοι που βαρύνονται με εννέα αδικήματα.
Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα φανερώνουν «φωτογραφικές» χάρες ώστε να προσδιορίζεται ακόμα και η θέση στην οποία έχει προσληφθεί ο ενδιαφερόμενος όπως για παράδειγμα η Πυροσβεστική, το Λιμενικό και αρκετοί δήμοι.

Το θέμα φαίνεται πως έχει φτάσει και στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ, η εφημερίδα παρουσιάζει αρκετές περιπτώσεις που πραγματικά δημιουργούν πολλά ερωτήματα.
Σημειωτέον ότι οι αποφάσεις έχουν υπογραφεί μέσα στο 2013 και το 2013
Χαρακτηριστικά :
Στον Δ.Σ. του Βασιλείου, ο οποίος έχει εκτίσει ποινές για εννέα αδικήματα. Βρίσκονταν στα δικαστήρια για 10 χρόνια. Τελικά διορίστηκε στο δήμο Ξάνθης.
Στον Κ.Γ. του Δ. απονεμήθηκε χάρη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου