Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ;



Μυστήριο με το θάνατο του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη. Μια ανακοίνωση του του Πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια η οποία δημοσιεύτηκε Ιούνιο του 2013 αναφέρει ότι ο Ξεκουκουλωτάκης πέθανε τον Απρίλιο του 2013, κάτω από τραγικές συνθήκες.

Ο δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη αναφέρθηκε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.
Ο Μαρκογιαννάκης είχε αρνηθεί ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ο Ξεκουκουλωτάκης είχε ηχητικό ντοκουμέντο από τους χαρακτηρισμούς. Η δημοσιοποίηση της κασέτας είχε οδηγήσει στην παραίτηση Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση .

Από την στιγμή εκείνη ο Ξεκουκουλωτάκης σε κάθε εμφάνισή του εξέφραζε το φόβο του για τη ζωή του, καθώς όπως υποστήριζε δεχόταν απειλές. Η κατάσταση αυτή τον είχε οδηγήσει το 2008 στην φυγή του από την Ελλάδα και την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε συνέντευξη στο παρελθόν είχε πει ««Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να καταλάβω ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι. Αυτό που με πείραξε όμως περισσότερο, ήταν ότι στο τέλος άφηναν υπονοούμενα για το χαρακτήρα μου, μήπως δηλαδή ήμουν χαζούλης. Γιατί; Επειδή έκανα σωστά τη δουλειά μου και δεν έπαιξα το παιχνίδι κανενός; Και μετά, όλες αυτές οι απειλές που δέχτηκα; Και μάλιστα, από ανθρώπους που κάποτε μου το έπαιζαν φίλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου