Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ


Σύλληψη αστυφύλακα για συμμετοχή σε σπείρα ληστών

Στη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ένας 37χρονος αστυφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για ληστείες σε πολίτες στο δρόμο, προχώρησε η αστυνομία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυφύλακας συμμετείχε στη σπείρα ως τσιλιαδόρος.
Όπως διαπιστώθηκε, στις 11 Οκτωβρίου στην Εκάλη, χρησιμοποιώντας βαριοπούλα, ακινητοποίησαν 75χρονο ημεδαπό και του αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, διάφορα προσωπικά έγγραφα και κάρτες τραπεζών.
Επίσης στις 14 Οκτωβρίου στο Μοσχάτο, με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν 66χρονο ημεδαπό και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο και διέφυγαν.
Κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 7.895 ευρώ, ένα περίστροφο, συσκευές κινητών τηλεφώνων, η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν, καθώς τα μπουφάν και τα κράνη που φορούσαν στη ληστεία της Εκάλης.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο 37χρονος Αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου