Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Ανάκληση παιδικής σκηνής από τα ΙΚΕΑ

Η εταιρεία αποσύρει 581 τεμάχια για παρτίδα προϊόντος το οποίο σε τρεις περιπτώσεις έσπασε και σε μία προκάλεσε ελαφρύ τραυματισμό παιδιού. Επιστροφή χρημάτων για όσους την επιστρέψουν.

Πρόγραμμα ανάκλησης παιδικής σκηνής BUSA εκτελεί η εταιρεία ΙΚΕΑ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.
Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 584 τεμάχια (κωδικός: 10192008), στα οποία ο μεταλλικός σκελετός της σκηνής μπορεί να σπάσει κατά τη χρήση. Είναι πιθανόν σ' αυτή την περίπτωση κάποια αιχμηρά τμήματα του σκελετού να διαπεράσουν το ύφασμα της σκηνής και να τραυματίσουν τα παιδιά την ώρα που παίζουν.
Η ΙΚΕΑ γνωρίζει παγκοσμίως τρία περιστατικά κατά τα οποία ο σκελετός έσπασε και τμήματά του διαπέρασαν το ύφασμα της σκηνής. Μία από τις περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα έναν ελαφρύ τραυματισμό.
Στο πλαίσιο της ανάκλησης, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η IKEA καλούν τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει την παιδική σκηνή BUSA να διακόψουν άμεσα τη χρήση της και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ, όπου και θα τους επιστραφούν τα χρήματά τους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου