Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΕΔΩΣΕ ΛΑΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΑ


Κινδυνεύει να χάσει το μάτι της 72χρονη από λάθος φάρμακο

Πήγε για μια εγχείρηση ρουτίνας και λόγω λάθους χορήγησης φαρμάκου από το φαρμακείο που τα αγόρασε ξεκίνησε ο "Γολγοθάς" της. Ο λόγος για την κ. Καλλιόπη Βασσάλου, μια γυναίκα 72 χρονών, κάτοικο Μασταμπά, που μέσα στην απόγνωσή της επικοινώνησε χθες με τη "Νέα Κρήτη" για να κάνει γνωστό το πρόβλημά της, προκειμένου, όπως λέει, να είναι το τελευταίο θύμα.
Ήταν 3η του Οκτώβρη όταν πήγε να κάνει εγχείρηση κερατοειδούς στο μάτι προκειμένου να απαλλαγεί πλέον από το ανυπόφορο αυτό πρόβλημα που της δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην όραση. Η εγχείρηση πήγε πολύ καλά, όμως το δράμα της ξεκίνησε μόλις πήρε τα φάρμακα που αγόρασε από το φαρμακείο, οπότε και άρχισαν πονοκέφαλοι, ζαλάδες και θάμπωμα στα μάτια.
Μέσα στον πανικό της, η ίδια απευθύνθηκε στο γιατρό της. Τότε διαπιστώθηκε - όπως μας είπε - ότι οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν οφείλονταν σε λάθος φάρμακο που της είχε δοθεί από το φαρμακείο όπου πήγε για να αγοράσει όσα έγραφε η ιατρική συνταγή.
«Κινδυνεύω να τυφλωθώ»
«Ο γιατρός είχε γράψει κανονικά τα φάρμακα. Το ένα ήταν σε μορφή σταγόνων και το άλλο σε χάπια. Η ιατρική συνταγή ήταν σωστή. Εγώ όμως δε γνώριζα τα φάρμακα αυτά, καθώς θα τα έπαιρνα πρώτη φορά. Έτσι εμπιστεύτηκα το φαρμακοποιό που μου τα έδωσε. Όμως, όπως αποδείχθηκε, είχε κάνει λάθος και αντί να μου δώσει το ένα σε σταγόνες και το άλλο σε χάπια, όπως έγραφε η συνταγή, μου έδωσε δύο διαφορετικά φάρμακα σε σταγόνες», μας είπε πανικοβλημένη η κ. Βασσάλου.
«Μόλις τα χρησιμοποίησα άρχισαν οι επιπλοκές. Κινδυνεύω να τυφλωθώ και αιτία είναι ένα λάθος. Θεωρώ ότι ο καθένας μας, όταν ασκεί ένα επάγγελμα που έχει να κάνει με την υγεία, πρέπει να είναι υπεύθυνος. Είναι δυνατόν να δίνουμε λάθος φάρμακα και να παίρνουμε στο λαιμό μας την υγεία ανθρώπων;», πρόσθεσε αγανακτισμένη. Η ίδια, αναζητώντας το δίκιο της, θα καταγγείλει το γεγονός προκειμένου να μη βρεθεί κανένας άλλος στην ίδια θέση με εκείνη, θέτοντας από τη μια στιγμή στην άλλη την υγεία του σε κίνδυνο λόγω λάθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου