Ο 20χρονος Ολλανδός Συρίνο Schrijver που καέσφαξε τον 11χρονο Ρώσο (δείτε εδω) έκανε διακοπές τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Χερσονήσου.

Είχε έλθει ξανά διακοπές στη χώρα μας και μέσω ενός φίλου του που δούλευε ήδη στο τμήμα ψυχαγωγίας του συγκεκριμένου ξενοδοχείου,ενδιαφέρθηκε  να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως ανιματέρ. Οι συστάσεις ήταν αρκετές για να πιάσει δουλειά, ήδη από τις 7 Μαϊου, στο ξενοδοχείο, όπως ενημέρωνε τους φίλους του από τη σελίδα του στο Facebook.
Ο μικρός Νικήτας με το κινητό τηλέφωνο και το ipad στο χέρι είχε κάνει την εμφάνιση του από την πρώτη στιγμή που έφτασε με την οικογένεια του στο χώρο ψυχαγωγίας του ξενοδοχείου και τα...αξεσουάρ του μικρού " γυάλισαν" στον Ολλανδό ανιματέρ.
Με την πρώτη ευκαιρεία τα βούτηξε, τα έβαλε στο σακ βουαγιάζ, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον πιτσιρικά που του ζήτησε το λόγο, λέγοντας του πως τον είδε να τα κλέβει. Ο Ολλανδός φοβήθηκε πως θα τον μαρτυρήσει στους δικούς του και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του και είπε στο μικρό πως να τον ακολουθήσει για να του τα δώσει.

Στο χώρο του υπαίθριου πάρκιγκ, έβγαλε το μαχαίρι που είχε στην τσάντα του και άρχισε να χτυπά το μικρό με μανία.
Ο Νικήτας προσπάθησε να αντισταθεί, όπως αποδεικνύουν και τα δύο αμυντικά χτυπήματα που εντόπισε ο ιατροδικαστής, αλλά η προσπάθεια του ήταν άνιση. Νομίζοντας πως τον είχε σκοτώσει ο Ολλανδός πήγε και έπλυνε το μαχαίρι, έκρυψε το σακίδιο του και αφού πλύθηκε πήγε και σαν μην συνέβη τίποτε συνέχιζε να προσφέρει τις...ψυχαγωγικές του υπηρεσίες κανονικά!

Όταν έφτασε η αστυνομία και τους είδε φοβήθηκε και προσπάθησε να κρύψει το σακίδιο του αλλά εκείνη τη στιγμή έγινε αντιληπτός και κίνησε τις υποψίες. Υποστήριξε πως το ipad ήταν δικό του αλλά όταν το άνοιξαν οι αστυνομικοί βρήκαν τις φωτογραφίες του μικρού.
Προσπάθησαν στη συνέχεια να εντοπίσουν το 11χρονο και το επίμονο γάβγισμα του σκύλου που ήταν δεμένος στο πάρκιγκ του ξενοδοχείου τους οδήγησε στο μικρό που ήταν σε μια λίμνη αίματος και παρά τη δύσκολη κατάσταση του, τους αποκάλυψε ποιος τον είχε μαχαιρώσει!