Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΟΥ ΑΣΕΛΓΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΑ ΣΤΑ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ


Αυτός είναι ο «δράκος» των Πετραλώνων



Προφυλακιστέος κρίθηκε έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή ο «δράκος των Πετραλώνων», στον οποίο έχουν ασκηθεί διώξεις  για βιασμό, προσβολή γεννετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών και αντιποίηση κατά συρροήν και εξακολούθηση αλλά και για κλοπή, καθώς είχε κλέψει προσωπικά αντικείμενα από αρκετά θύματά του.
Ο δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι στον εισαγγελέα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Κατά την είσοδό του στα δικαστήρια δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του, ωστόσο, έπειτα από την ολοκλήρωση της απολογίας του και κατά την αποχώρησή του επιχείρησε να κρυφτεί από τους δημοσιογράφους αλλά και το πλήθος των οργισμένων πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.
Μάλιστα, την ώρα που οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο όχημά τους ακούστηκε μια γυναικεία φωνή να λέει: «Ξεφτίλα κρύψε τώρα τα μούτρα σου».
Ο 40χρονος κατάφερε  να ξεγελάσει την ελληνική Δικαιοσύνη ήδη δύο φορές, παρουσιάζοντας το προφίλ του μετανοημένου.  

Ακόμα και στην ίδια του τη γυναίκα, που ζούσαν μαζί για είκοσι χρόνια, την έπεισε ότι δεν ήταν σάτυρος αλλά θύμα μιας αστυνομικής πλεκτάνης, κρύβοντας καλά μέσα του τον αρρωστημένο του χαρακτήρα. Πατέρας ενός 18χρονου αγοριού, ο 40χρονος δράκος των Πετραλώνων, φέρεται μέχρι στιγμής να έχει επιτεθεί σε 21 κοριτσάκια ηλικίας 8 έως 14 ετών, όμως αυτό που εκτιμούν οι αστυνομικοί είναι ότι η λίστα των θυμάτων του είναι πολύ μεγαλύτερη.
Άλλωστε, ο δεύτερος κύκλος δράσης του, μετά την αποφυλάκιση, ξεκίνησε το 2008 για να κλείσει το περασμένο Σάββατο με θύμα ένα 11χρονο κορίτσι.
Ο άνδρας έστηνε ενέδρες σε μικρά κορίτσια έξω από σχολεία και τα ακολουθούσε μέχρι την είσοδο της κατοικίας τους.

Εκεί, με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικός και διενεργεί έρευνα για κλοπές ή ναρκωτικά στο σχολείο τους, προσέγγιζε τις ανήλικες. Στη συνέχεια τις οδηγούσε σε απόμερο σημείο, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.
Τα τελευταία χρόνια, ο 40χρονος εργαζόταν ως διανομέας τροφίμων σε διάφορα καταστήματα. Αυτό του έδινε τη δυνατότητα να αλλάζει συχνά μηχανές και κράνη, που φορούσε πάντα μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών όπου διέμεναν οι κοπέλες για να μη δώσει στόχο.

«Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σκληρό άνθρωπο. Δείχνει αμετανόητος αλλά έχει μια μοναδική ικανότητα να πείθει τους άλλους ότι είναι θύμα. Εργαζόταν ως κούριερ και δρούσε πάντα μεσημέρι. Την ώρα που τα παιδιά τελείωναν το σχολείο τους. Είναι βέβαιο ότι αν τελικά γίνει δεκτό το αίτημα από την Εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, θα βρεθούν και άλλες περιπτώσεις παιδιών που έπεσαν στα δίχτυα του» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Είναι απορίας άξιον πως κατάφερνε να ξεγελά τη Δικαιοσύνη και να αποφυλακιστεί έχοντας καταδικαστεί σε 37χρόνια για επιθέσεις σε παιδιά». 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί, μετά από κάθε καταγγελία για επίθεση που γινόταν στην περιοχή των Πετραλώνων τον αναζητούσαν, χωρίς όμως να καταφέρνουν να τον εντοπίζουν. Κατάφερνε να ξεγλιστρά και να τους ξεφεύγει ενώ συνέχιζε ακάθεκτος τα ανώμαλα χτυπήματα του, ακολουθώντας σχεδόν κατά γράμμα την ίδια μέθοδο για να πλευρίζει τα θύματά του. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές μοτοσικλέτες ή σκουτεράκια και πολύχρωμα κράνη για να καμουφλάρει τα χαρακτηριστικά του, έστηνε καρτέρι σε κοριτσάκια περιμένοντας να τελειώσουν το σχολείο.

Χωρίς τα παιδιά να τον καταλάβουν τα έπαιρνε από πίσω και ακολουθούσε μέχρι την είσοδο των σπιτιών τους. Στη συνέχεια, μόλις τα κοριτσάκια άνοιγαν την πόρτα και έμπαιναν στην είσοδο της πολυκατοικίας, κατέβαινε αιφνιδιαστικά από τη μοτοσικλέτα και παριστάνοντας τον αστυνομικό που πραγματοποιεί ελέγχους, τα παρέσυρε δήθεν για σωματική έρευνα και ασελγούσε πάνω τους. Μόλις ολοκλήρωνε το αηδιαστικό του έργο, άρπαζε τα κινητά τους τηλέφωνα, ότι χρήματα κουβαλούσαν πάνω τους, τα εσώρουχα τους και εξαφανιζόταν.
Με τη μέθοδο αυτή, μέσα σε πέντε χρόνια, αποπλάνησε 21 κοριτσάκια. Περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στην Αστυνομία, ο δράστης έχει αναγνωριστεί από τα θύματα του και μέσω εξέτασης DNA έχουν επιβεβαιωθεί δέκα από αυτές. Ο αριθμός αυτός, όμως, μπορεί και να αυξηθεί καθώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο 40χρονος στους αστυνομικούς «είναι τόσα πολλά τα θύματα μου που δεν τα θυμάμαι όλα»!

Η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει άρση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου τα στοιχεία και η φωτογραφία του να δοθούν στη δημοσιότητα, καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος έχει πραγματοποιήσει και άλλες ειδεχθείς πράξεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου