Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !


Οι 60 βουλευτές που έχουν άδεια οπλοφορίας


Τουλάχιστον 60 άδειες οπλοφορίας έχουν εκδοθεί σε βουλευτές από τις αρμόδιες αρχές, σε μία… υπερκομματική λίστα. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, βουλευτές απ' όλες τις πτέρυγες - από το ΚΚΕ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή έχουν άδειες, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Αθήνα έχουν εκδοθεί 51 άδειες οπλοφορίας για όλους τους βουλευτές και άλλες 9 από Αρχές Ασφαλείας στην επαρχεία.

Από τη Νέα Δημοκρατία άδεια οπλοφορίας έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ιωάννης Καράμπελας, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Δημήτριος Σαμπαζιώτης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Από τη Χρυσή Αυγή, άδεια έχουν εκδώσει ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Γεώργιος Γερμανής, ο Αντώνιος Γρέγος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Νικόλαος Μίχος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, και ο Χρήστος Παππάς.

Από το ΚΚΕ έχουν στην κατοχή τους άδεια οπλοφορίας η Λιάνα Κανέλλη, ο Νικόλαος Καραθανασόπουλος και ο Νικόλαος Μωραΐτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ άδεια έχει εκδώσει ο Ευστάθιος Παναγούλης.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία που απαιτείται για έναν πολίτη ο οποίος ζητά να οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας είναι η εξής:

α) αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν κάνουν χρήση αλκοόλ ή απαγορευμένων ουσιών και β) ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιδιώτη ψυχίατρο ή δημόσιο φορέα ψυχικής υγείας.
Το αίτημα έπειτα διαβιβάζεται από το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας στην Ασφάλεια Αττικής, στο αρμόδιο Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών. Η αξιωματικοί με τη σειρά τους διαβιβάζουν το φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα από τον οποίο ζητείται να γνωμοδοτήσει. Παράλληλα ζητείται και και αντίγραφο του ποινικού μητρώου του αιτούντος βουλευτή. Μόλις απαντήσει η Εισαγγλία, από το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών εκδίδεται η άδεια οπλοφορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου