Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΜΙΖΕΙ Η ΨΕΙΡΟΥ ΜΕ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ !!

Συνελήφθησαν ακόμη δύο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Συνελήφθησαν ακόμη δύο για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι δύο νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των υποβρυχίων - Ο Σωτήρης Εμμανουήλ ήταν διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ ο Ιωάννης Μπέλτσιος συμμετείχε στο σύστημα διακίνησης των μιζών του Άκη Τσοχατζόπουλου - Παραμένουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους

Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι δύο νέοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του σκανδάλου με τα εξοπλιστικά. Πρώτος απολογείται την Παρασκευή ο Σωτήρης Εμμανουήλ και το Σάββατο ο Ιωάννης Μπέλτσιος. Μέχρι τότε οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι με εντάλματα των ανακριτών κατά της Διαφθοράς συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Σωτήρης Εμμανουήλ και ο Ιωάννης Μπέλτσιος

Για τον πρώτο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σπίτι του.
Ο κ. Εμμανουήλ είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενώ ο Μπέλτσιος συμμετείχε στο σύστημα διακίνησης των μιζών του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου.
Επίσης, για τον κ. Εμμανουήλ η γερμανική δικογραφία αναφέρει ότι πήρε 17 εκατ. ευρώ προκειμένου να τα μοιράσει ως μίζες στην Ελλάδα. Τα χρήματα αυτά αφορούσαν κατά βάση τα αντισταθμιστικά των υποβρυχίων.

«Ο Ακης μιλούσε γερμανικά»

Η κατάθεση που έδωσε στην Εισαγγελία του Μονάχου ο Ματαντός ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τον ρόλο του Γιάννη Μπέλτσιου, άλλοτε στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου που έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προέρχεται από μίζες για εξοπλιστικά.

Ο κατηγορούμενος Ματαντός αναφέρει για τον Μπέλτσιο, ο οποίος σημειωτέον δεν έχει ακόμη κληθεί από τους Ελληνες ανακριτές να δώσει εξηγήσεις: «Εμάς της ΜΙΕ μας ζητήθηκε αν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε κάτι στον κ. Μπέλτσιο, το οποίο και πράξαμε... Πλήρωσα στον
κ. Μπέλτσιο, γύρω στον Μάρτιο του 2000, ένα εκατομμύριο ευρώ. Νομίζω ότι αυτό το ποσό το πλήρωσα σε δραχμές, δεν θυμάμαι αν ήταν με επιταγή ή μετρητά... Δεν μου είπαν γιατί ο κ. Μπέλτσιος έλαβε αυτά τα χρήματα. Πιστεύω ότι ήταν η αμοιβή του για μια πετυχημένη δουλειά».
Στον ρόλο Μπέλτσιου στην υπόθεση, ο οποίος έχει αρνηθεί όλα όσα του καταλογίζουν, είχε αναφερθεί όμως ενώπιον των εισαγγελέων του Μονάχου και ο Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν, ανώτατο στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας Ferrostaal:  «Ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, κ. Τσοχατζόπουλος, μας συνέστησε τον κ. Μπέλτσιο ως κάποιον που ξέρει πολύ κόσμο και που ίσως μας φανεί χρήσιμος... Ο κ. Τσοχατζόπουλος μιλά γερμανικά, σε αυτόν μπορούσαμε να πούμε πως είχαμε την αίσθηση ότι χρειαζόμασταν περισσότερη βοήθεια.

 Οι δυο τους, Τσοχατζόπουλος και Μπέλτσιος, γνωρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ και ήταν πολύ παλιοί φίλοι». Ο ίδιος είχε επισημάνει ακόμη στην απολογία του: «Παράλληλα με την Dolmarton (σ.σ.: εταιρεία με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους που παρείχε επ’ αμοιβή συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Ferrostaal)  ενεργοποιήσαμε και το αρχιτεκτονικό γραφείο του κ. Μπέλτσιου... Απλώς μας ενδιέφεραν οι διασυνδέσεις που είχε με ορισμένα πρόσωπα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου