Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ !!

Magnify Image

Σε τελετή στο Φανάρι τίμησε τον Μελισσανίδη η Εκκλησία Με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας


Με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. 

Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα του Θρόνου πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε τελετή που ακολούθησε τη θεία λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των υδάτων. Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι ο Δ.Μελισσανίδης τιμήθηκε για την αφοσίωσή του στην Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία και την προσφορά του στα ευσεβή και ευγενή τέκνα του μαρτυρικού Πόντου καθώς και για τις πολλές κοινωφελείς πρωτοβουλίες και δράσεις του. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 1453 που απονέμεται το οφφίκιο του Άρχοντος Κουραπαλάτου, το οποίο ως αξίωμα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνδεόταν με σημαντικές ευθύνες στο Παλάτι και με τη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων του δημοσίου βίου. 

Στη χειροθεσία του νέου Άρχοντος παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου