Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ I-PHONE ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ

Πως εντόπισε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. τον Φιλιππίδη στην Κωνσταντινούπολη

Πώς εντόπισε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. τον Φιλιππίδη στην Κωνσταντινούπολη

Στα χέρια των τουρκικών αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης.
Για τον κ. Φιλιππίδη εκκρεμεί βαρύτατο κατηγορητήριο αναφορικά με την υπόθεση επισφαλών δανειοδοτήσεων από το ΤΤ επί των ημερών του.

Πως τον εντόπισε ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής

Ηδη από την ημέρα που εκδόθηκαν τα εντάλματα και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βρήκαν τον Αγγελο Φιλιππίδη στην οικεία του σήμανε συναγερμός και εντάθηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.
Αυτό που τον πρόδωσε ήταν το κινητό του τηλέφωνο, αλλά και οι κινήσεις των πιστωτικών του καρτών. Ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής εντόπισε στην Κωνσταντινούπολη τα τηλέφωνα που έκανε ο Φιλιππίδης και, από τη στιγμή που είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, ειδοποιήθηκαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες τον συνέλαβαν.

Σε τουρκική φυλακή μέχρι να εκδοθεί στην Ελλάδα

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο Αγγελος Φιλιππίδης πέρασε το πρώτο δικαστήριο, στην Τουρκία, όπου συμφώνησε για την έκδοσή του στην Ελλάδα κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης των σχετικών εγγράφων. Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.
Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατιέται, κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

Τι βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε

Κατά τη σύλληψη στο ξενοδοχείο βρέθηκe στην κατοχή του χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ - Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας και 1.514 δολάρια ΗΠΑ.
Παράλληλα, είχε στην κατοχή του άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, καθώς και δύο διαβατήρια ελληνικών Αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει.

«Δεν κρυβόμουν, θα γυρνούσα τη Δευτέρα στην Ελλάδα»

Ο ίδιος ο Αγγελος Φιλιππίδης υποστηρίζει ότι δεν είχε κανέναν σκοπό να διαφύγει και για το λόγο αυτό παρέτεινε τη διαμονή του στην Κωνσταντινούπολη, ενώ είχε ενημερώσει τον συνήγορό του να ειδοποιήσει τον ανακριτή πως θα επέστρεφε στην Ελλάδα τη Δευτέρα.
«Είμαι από την πρώτη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη, ποτέ δεν είπα πως βρισκόμουν στις ΗΠΑ. Είχα ενημερώσει τον ανακριτή μέσω του δικηγόρου μου ότι θα επιστρέψω τη Δευτέρα το βράδυ. Για κάποιο λόγο όμως αποφάσισαν να με συλλάβουν», είπε ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας στον Real FM.
Σε ερώτηση για τις αναφορές του σε επαγγελματικό ταξίδι στις ΗΠΑ, ο ίδιος τόνισε ότι ποτέ δεν δήλωσε κάτι τέτοιο και πως οι δημοσιογράφοι υπέθεταν πως βρίσκεται εκεί καθώς είναι γνωστό ότι συχνά ταξιδεύει με το συγκεκριμένο προορισμό για δουλειές.
«Είμαι στην Τουρκία από την αρχή. Θα συνέχιζα στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, αλλά έπειτα από τα γεγονότα ακύρωσα το υπόλοιπο ταξίδι μου. Θα τελείωνα τα ραντεβού μου τη Δευτέρα και θα επέστρεφα στην Αθήνα, πρόσθεσε ο κ. Φιλιππίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρυφτεί. «Ηταν πολύ εύκολο να με εντοπίσουν. Μένω από την αρχή στο ίδιο ξενοδοχείο, το δωμάτιο είναι κλεισμένο στο όνομά μου, πληρώνω με την πιστωτική μου κάρτα και χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο. Με όλα αυτά ήταν εύκολο να με βρουν οι τουρκικές αρχές. Ηρθαν στο δωμάτιό μου και μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω», πρόσθεσε ο επιχειρηματίας, που δεν θέλησε να σχολιάσει το εισαγγελικό πόρισμα. «Θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις», απάντησε σε σχετική ερώτηση.
Ωστόσο, από τη στιγμή που ο κ. Φιλιππίδης, είχε κριθεί ύποπτος φυγής οι αρχές έκαναν ότι έπρεπε για να τον συλλάβουν, ενώ και τα χρήματα και χαρτιά που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγούν σε αντίθετα συμπεράσματα.

Μετά τη σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη έχουν εκτελεστεί τα πέντε από τα επτά εντάλματα για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και από τη Δευτέρα ανοίγει ο κύκλος των απολογιών.
Πρώτος στον ανακριτή θα εμφανιστεί ο Μάριος Βαρότσης, την Τρίτη στις 10:00 θα απολογηθεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς και την Τετάρτη ο Χαράλαμπος Γιαγκούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου